Paramı nereye yatırmalıyım? Neye Yatırım Yapılmalı! Uzman görüşleri!

  

Borsa ,Altın, Coin, Ev, Arsa yatırımları için  uzmanından tavsiyeler!

  • Yatırım yapmadan  önce ekonominin temel taşlarını bilmeniz gerekiyor. Bu yazımızda sıfırdan yatırım nasıl yapılır, hangi zamanlarda nereye yatırım yapılır, 2022 - 2023 yılında en kazançlı yatırım hangisidir. bunları öğreneceğiz. Ben yatırımcıları Standart  ve  Çılgın Yatırımcı olarak 2 sınıfa ayırıyorum.   Ekonomik parametrelere göre kimi zaman standart kimi zaman çılgın yatırımcı olmak gerekir.
  • Ekonominin temel taşı nedir?

Temel taş faizdir. Faizler yüksekse para merkez bankalarında toplanır. Ticaret yavaşlar ve Mal fiyatlarında gerileme olur. Faiz düşükse ticaret hızlanır ve buna paralel enflasyonda hızlanır. Unutmayın ekonomi arz ve talep işidir. Bir mala talep çoksa fiyat her zaman yukarı gider. Talep düşükse aşağı iner. Faiz bu arz talebi dengelemek için en önemli enstrümandır.

  • Günümüzde Ekonominin yönü nasıl belirleniyor?

Dünya ekonomisine yön veren kuruluş Fed yani Amerikan merkez bankasıdır. Fed her ay toplanır ve bir açıklama yapar faiz artırımı açıklamaları tüm mal ve hizmetlerin dolar bazında gerilemesine, işsizliğin artmasına , faiz düşüşü açıklamaları tüm mal ve hizmetlerin yukarı gitmesine neden olur. Faiz artışı veya düşüşü yapılsa da gelecekle ilgili yön bilgisini fed başkanı kendi açıklamasında yapar. 

  • STANDART YATIRIMCI
Faizler yüksek olduğunda parasını bankada tutan ve piyasaya göre pozitif faiz alıyorsa zamanla düşen mal ve hizmet fiyatlarından ve aldığı faizden para kazanır. Bu dönemde getirisi faize göre daha yüksek sistemlere de girilebilir.
  • ÇILGIN YATIRIMCI
Faizler düştüğünde borsa, coinler ve alt coinler veya altın gümüş gibi emtialara yatırım yapan fırsatçıdır. Kazançlar ve riskleri göz ününe aldığımızda;
Yüksek kazançılı getiriler ve yüksek riskliler büyükten küçüğe sıralaması
COİN - BORSA - GÜMÜŞ - ALTIN-ARSA - DAİRE şeklindedir. Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi
 içermemekte olup ekonomik sistemin bilgilendirmesidir.

Yorumlar