Laptop Hızlandırma yolları 5 pratik öneri!

Dizüstü bilgisayarınızdan daha fazla performans artışı bekliyorsanız bunu oldukça basit yöntemlerle yapabilirsiniz. Notebook bilgisayarınız düşük donanım değerlerine sahip olabilir bu bilgisayarınızdan daha fazla performans artışı beklemeyeceğiniz anlamına gelmez. Şimdi adım adım bilgisayarımızı nasıl hızlandırabileceğimizi inceleyelim.

Güncelleme önemli not: Windows 10 kurulu sisteminizi hızlandırmak için birinci sekme hariç ( windows 10 yüksek performans modu henüz aktif değildir) diğer adımları pcnizde uygulayabilirsiniz, windows 10 kurulu sistemler için bir çok pc uzmanı sdd hard disk ve yüksek ram kullanımının performansı yüksek seviyede artırdığını söylemektedir, bunun için bilgisayarcınız veya pc üreticiniz ile iletişime geçebilirsiniz. Latopunuz aşırı derecede ısınıyor ve yavaşlama sorunu yaşıyorsanız sayfa sonundaki dizüstü bilgisayar ısınma sorunu nasıl giderilir linkine tıklayabilirsiniz.

1) Dizüstü bilgisayarınızda bir takım güç planları bulunur. Güç planları bilgisayarınızın ENERJİ-PERFORMANS beklentileri için oluşturulmuştur. Güç planını kullanarak bilgisayarınızı hızlandırmak için; Sağ altarafta olan Şarj simgesine tıklayın > Diğer güç seçenekleri > Ek planları Göster > Yüksek Performans Seçeneğini İşaretleyin. Bilgisayarınızı yalnızca batarya takılı olarak kullanacaksanız aynı şekilde buradan güç tasarrufu seçeneğini işaretleyerek batarya kullanım süresini uzatabilirsiniz. Yüksek performans daha fazla enerji tüketeceğinden batarya kullanım süreniz kısalabilir. (windows 10 kullanıcıları için henüz aktif değildir)
 
2)Bilgisayarınızdan kullanmadığınız tüm programları Başlat > Denetim Masası > Program ekle kaldır yöntemiyle silin.Bilgisayarınızı satın aldığınızda içerisinde oldukça fazla program yüklü olacaktır  kullanmadığınız programların ne işe yaradığını biliyorsanız sisteminizden kaldırın işlevini bilmediğiniz bir program bir donanımın sürücüsü olabilir sürücüyü kaldırdığınızda donanımınız çalışmayabilir.(Örneğin; resim veya video düzenleme programları) Birden çok programı bilgisayarınızdan kaldırdıktan sonra  mutlaka disk birleştiricisini çalıştırın.Disk Birleştiricisi sistem performansını arttırmak için bilgisayarınızın sabit diskindeki parçalanmış dosyaları birleştirir.Disk birleştiricisini açmak için bilgisayarınızdan Başlat'ı daha sonra arama kutusuna disk birleştiricisi yazarak en üstte görünen programa tıklayabilirsiniz buradan birleştirmek istediğiniz diskin üstüne tıklayıp diski birleştir butonuna tıklamalısınız. Disk birleştirme işlemi uzun süre devam edebilir.


3)Bilgisayarınız yavaş açılıyor ve açıldığında uzun bir süre kullanılabilir hale gelmesini bekliyorsanız.Başlangıçta açılacak programları şeçmelisiniz. Bu işlemi yapabilmek için Başlat'ı daha sonra arama kutusuna Msconfig yazarak üst sekmede görünen msconfig.exe programına tıklamalısınız.Buradan  BAŞLATMA seçeneğini seçin ve bilgisayarınız başlarken açılmamasını istediğiniz programların yanlarındaki kutucuklara tıklayın. Daha sonra uygula ve tamam seçeneklerine tıklayın.


4)Bilgisayarınızda bir Antivirüs programı yoksa deneme sürümü bile olsa bir antivirüs programı indirin ve bilgisayarınızda tam sistem taraması yapın.Virüsler bilgisayarınızın sistemini kararsız hala getiren en büyük etkenlerdir.


5)Dizüstü bilgisayarınız aşırı derecede ısınıyorsa buda sisteminizin performansının düşmesi demektir. Diz üstübilgisayarınızı düz ve sert zeminlerde kullanın. Bir laptop soğutucusu edinmeniz daha da yararlı olacaktır. Eğer bilgisayarınız aşırı derecede ısınıyor ise burayı tıklayarak laptop ısınma sorununuzu çözebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Çok sagol Kardeşim Emeğine Sağlık

    YanıtlaSil
  2. Basit ama çok yararlı bilgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bilgiler teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. tekkür ederim çok faydalı bilgiler

    YanıtlaSil
  5. kaardeş neden bende olmuyor aksine çöktü bilgisayar :D
    şakaa şakkaa süper

    YanıtlaSil
  6. Süperrr bebekkkk

    YanıtlaSil
  7. Asiri derecede isime yaradi eyw ;)

    YanıtlaSil
  8. çok saol aga artık bilgisayarım nerdeyse hiç kamıo çokçok saol

    YanıtlaSil
  9. abicim benim bilgisayarda biraz değişm oldu ama oyle gozle gorunur bisey değil

    YanıtlaSil
  10. eski laptop lara yeni hardisk olan ssd tip hardisk takın.bigisayarınız en az iki kat hızlanacaktır.yapmanız gereken ihtiyacınıza göre 120 gb veya 240 veya 1 tb olann siparış veriniz (yazma ve okuma 500 mb dan asağı olmasın) 120 gb 200 tl civarı youtubede değistirme videoları var kendinizde değiştirebilirsiniz sonrada yeni ssd hardisten sonra pc nize format atınız .farkı göreceksiniz

    YanıtlaSil
  11. saol xd insta:@emirhanxdmrl

    YanıtlaSil

Yorum Gönder