İkinci el araba fiyatları düşer mi?

2019 yılı sonralarına doğru sert yükselen araba fiyatlarında 2020 yılı başında ve bahar aylarında düşüş öngörülüyordu. Fakat corona virüsü nedeniyle üretim tüm dünya ülkelerinde büyük ölçüde azaldı ve arz neredeyse sıfıra indi.

satılık araba
ikinci el araba
Ülkemizde de azalan arz ve yükselen talep nedeniyle fiyatlar halen daha giderek artış gösteriyor. Üzerine birde durdurulamayan dolar kuru yükselişi eklenince fiyatlar bir süre daha yukarı yönlü devam edecek gibi görünüyor.

İkinci el araç fiyatlarını etkileyen  şeylerin başında sıfır otomobil fiyatları ve oluşan talep geliyor, bazılarımız piyasada bu işi fırsata çeviren satıcılar olduğunu düşünse de sıfır fiyatları yükselişini durdurmadıkça ikinci el araç fiyatları da yükselmeye devam edecektir. 

Avrupa ve Amerikada otomobiller neden bu kadar ucuz diyorsanız?

Bu ülkelerde gelir seviyesi yüksek olduğu için talepten fazla araç barındırmaktadırlar. Yani ülkelerinde çok fazla ikinci el araç var bu da fiyatı düşürmektedir. Bizim ülkemizde ise maalesef az sayıda 2. el el araç var bundan dolayı caddelerde halen kuş serisi araçları görüyoruz.  

Yerli otomobil fiyatı ne olur?

Bilindiği üzere ülkemiz yerli otomobil için kolları sıvadı. Lansmanda gördüğümüz yüksek teknoloji ürünü bu arabaların fiyatı da hepimiz açısından merak konusu oldu. Kendi öngörümü açıklamak gerekirse bu araçlar şu anki ötv ve kdv oranlarıyla satışa çıkarsa 200.000 TL bandında olacağını düşünmekteyim. Elbette bu fiyatlarla bir Almanya'nın halkın arabası Volkswagen'i olamayacaktır. Temennimiz  devletimizden  makul vergilerle ve  girişimcilerin düşük kar payıyla satışa çıkarttığı bu araçları halkın bütün kesimi için ulaşılabilir olmasıdır.

2. el araç alırken nelere dikkat etmem gerekir diyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

https://manuelmedya.blogspot.com/2017/12/ikinci-el-araba-alnrken-nelere-dikkat.html

Yorumlar

  1. 70 bine kadar araba bakiyorum. Fiat fiorino veya dacia stepway hangisini tavsiye edersiniz

    YanıtlaSil
  2. fiorino küçük vergisi yüksek ben sandero derim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder