Straw Poll internet aleminin anket oluşturma sitesi!

Straw poll internet dünyasına yeni ve kaliteli bir oluşum daha ekleyen web sitesinin ta kendisidir! Bir anket  sitesi olan strawpoll internet üzerinde bir açığı daha kapatmışa benziyor. Sosyal medya üzerinden yapılan anketlerde oylamanın açık olması ve ankete oy verenlerin kayıt üye olması gerekirken strawpoll  kapılarını tüm internet kullanıcılarına açıyor. İnternette bir uygulamanın beğeni toplaması  onun kolay kullanımına artı olarak sağladığı faydayla ölçülüyor. Strawpoll bu noktada  kolay kullanım ve eğlenceli tasarım ile ön plana çıkmaktadır.

Strawpoll nasıl kullanılır?

Örneğin  Üniversite öğrencileri kendi aralarında bir gezi düzenliyor. Muhtemel gezi yerleri İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olsun.
  •   http://strawpoll.me/ adresine giriş yapıyoruz.
  • Type your question here yazının olduğu yere anket sorumuzu ekliyoruz. Üniversitemizde düzenlenmesi planlanan gezi için gidilmesi muhtemel yerler belirlenmiştir. Lütfen gezi yapılmasını istediğiniz ili seçiniz.
  • Enter poll option kısmına sırasıyla anket seçeneklerini yazıyoruz. (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa)
  •  Seçenekleri girdikten sonra  alt tarafda bulunan ''Allow multiple poll choices'' cümlesi anket seçiminde birden fazla yanıta izin verip vermememizi soruyor isteğimize göre tik koyuyoruz. Bir alt taraftaki kısım ise  aynı ip üzerinden oylamanın 1 kez yapılması sağlıyor.
  •  İşte örnek anketimiz hazır: http://strawpoll.me/256017

Yorumlar

  1. Merhaba,

    Bu sitenin Türk versiyonu da oldukça kullanışlı: http://www.oylahadi.com

    Üstelik anketinizde video, resim veya herhangi bir web sitesinin paylaşmak istiyorsanız medya adresi bölümüne paylaşmak istediğiniz sitenin adresini yazabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder