Ticaret yapmayı oyun oynayarak öğrenin!

İyi para kazanma yollarından bir tanesi de ticaret yapmak. Ticaret yapmak istiyorsanız satacağınız ürünün bir alıcı kitlesi yani pazarı olmalıdır. Eğer ürünün pazarını oluşturduysanız müşterilerinize güven vermeniz süreklilik için önemlidir. Sattığınız üründen memnun kalan her bir kişi size yeni müşteriler bulur ve pazarınız genişler. Bu noktadan sonra ki tek olay parayı yönetebilme yeteneğini kazanmaktır. Çok fazla kazanabilirsiniz ama doğru yerde doğru adımları atmazsanız işler ters gidebilir. İşte bu yüzden genç girişimci arkadaşlarıma  ticaretle uğraşırken doğru hamleleri yapabilmeleri için eğitici ve eğlendirici oyunlar oynamalarını tavsiye ediyorum.Bu şekilde oyun tutkunuzu tatmin eder hem de kendinizi geliştirmek adına yeni adımlar atmış olursunuz.

Ticaret Oyunları

1) Euro truck simulator 2
Oyun nakliye piyasında şöför olarak başlayıp para kazandıkça kendi işinizi kurma fırsatı veriliyor. Farklı şehirlerde garaj ve yeni tırlar satın alıp şirketinizde çalışacak şöförler bulabiliyorsunuz. Para yönetmenin oldukça önemli olduğu bir oyun üstelik Türkçe ve iyi grafiklere sahip.

2) East india company
 Oyun deniz ticaretinin doğuşu ve sonrasında yaşanan sıkıntıları ele alıyor. Ticaret yapmanız için stratejik planlar yapmalı ve geminizi rotanıza doğru devam ettirmelisiniz. İçerisinde bol aksiyon olan güzel bir yapım.

Yorumlar