Sakarya'da Üniversite Okumak

 Türkiye'de üniversite okumak için ideal bir yer Sakarya. Bir sanayi şehri olmasının yanı sıra bir doğa şehride. Marmara bölgesinden Karadeniz Bölgesine geçişin bir köprüsü aslında.Her ne kadar sokakları denize çıkmasada kampus manzarası Sapanca gölüne doğru bakar. Kampusun yer aldığı yerleşke sehir merkezine 5-10 dk mesafede olan Serdivan ilçesidir. Kampusler genelde yüksek alanlara kurulur Sakarya'nın bu kampüsü gözünüzün alamadığı kadar yeşillikler içinde ve göl manzarasıyla birlikte olunca eğitim görmek daha da heyecanlı bir hal alıyor.

       Kampus içerisinde bir çok sosyal alan mevcut olduğu kaliteli bir üniversitedir Saü. Ancak sakaryada çok fazla (bar disko gibi) eğlence mekanı bulamazsınız.Şehir merkezinde Çark caddesi en ünlü mekanıdır Adapazarının daha sonra bulvar ve oradaki Akm sinema, cafe ve canlı müziğin buluştuğu bir yerdir. Sakarya da 2 tane büyük alışveriş merkezi bulunuyor  bunlardan biri de Serdivan ilçesindedir. Hafta sonlarını Sakaryanın ilçelerini keşfederek geçirebilirsiniz. Akyazı Kuzuluk bölgesinde büyük çınar ağaçları altında alabalık yemek şahane bir keyiftir. Sapanca gölü ve hemen üstünde bulunan il ormanıda gezilesi yerlerdendir. Sakaryanın neyi meşhur derseniz Islama köftesi elbette birde Kazımpaşa köftecileri var.İstanbula 1,5 saat mesafededir sakarya trenle İstanbul yolculuğu yapıp dolaşmakta ayrı bir keyiftir.

       Ev kiralari çokta pahalı değildir. Büyük şehir belediyesi olsada Şehir merkezine yakın yerlerden uygun fiyatlarda ev bulabilirsiniz.Doğa şehri olmasının yanı sıra sanayi şehridir Sakarya dünyaca ünlü markalar Toyata, Good Year, Otokar gibi fabrikaların üretim yeridir. Teknik bir bölüm okuyorsanız bu iş yerlerinde staj yapmak cv'nizi olumlu yönde etkileyebilir.

       Sakarya'da ilginç bulduğum ayrı bir konuda gençlerin birbirine ''Hafız'' olarak seslenmesi.Çok kişiye sordum ama yanıt bulamadım bu konuda. Sakarya Sporun taraftar ismide Tatangalar olarak adlandırılır.  Oldukça heyecanlı ve takımları kötü durumda olsa bile yalnız bırakmayan bir taraftar grubu.

Sizde Sakarya da üniversite eğitimi görüyorsanız görüşlerinizi alt tarafta bulunan yorum bölümüyle bize iletebilirsiniz.

Yorumlar

  1. sakaryada üniversite okuyorum şehir bir çok iğtiyaca cevap veriyor ama üniversite okurken eğlenmek istiyorsanız sakarya buna çokta uygun bir yer değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder