Öğrenci Evi Kuralları (Kullanım Klavuzu)

Üniversite öğrencileri için arkadaşlarla eve çıkmak özgür iradenizin sorumluluğunuzla uyumunu gösterir. İlk başlarda heyecan veren bu olay giderek aile yaşantısını özlemenize doğru yol alır. Çok sevdiğiniz bir arkadaşınızı aynı evde kaldığınız için kaybedebilirsiniz. Bu yüzden eve çıktığınız ilk günlerde işi sıkı tutmalı ve buzdolabının üstüne öğrenci evi kuralları içeriğine sahip  bir yazı asmalısınız. Kendi evimde uygulamaya koyduğum ve başarılı sonuçlara ulaştığım  içinde bir miktar espri bulunan  o kurallları sizinle paylaşıyorum.

Öğrenci evi kuraları ( Örnek Metin )

Merhaba can dostum şuan içinde bulunduğun evde olmandan dolayı bizde senin kadar mutluyuz.Bu evde kalan herkez eşit haklara sahip.Seninle daha iyi bir yaşam sürmek için bi kaç ipucunu bu metnin tamamını okuyarak öğrenebilirsin. Aşağıda yazılı olan kurallara dikkat etmen arkadaşlığımızın zedelenmemesi için çok önemli.

Kural 1) Ailenle yaşarken kendi temizliğine ve ev düzenine nasıl dikkat ediyorsan bu evde yaşarkende en az bu kadar dikkat etmelisin.

Kural 2) Evin genel temizliği için her pazar günü uygun vakitte evde bulunarak sende bu sosyal sorumluluk projesine katılmalısın.

Kural 3) Evin yemek, elektirik, su gibi giderleri ay sonunda kişi sayısına bölünerek hesaplanır. Giderler için seninde adının yazılı olduğu bi deftere sahibiz ev için aldığın şeyleri fişi ile birlikte kendi sayfana sıkıştır ve hesap döneminde borcunu bekletmeden öde.

Kural 4) Ev içerisinde de olan ufak tefek sorunları büyütmemeni senden önemle rica ediyoruz.Işığı kapatırmısın, sofben açık kalmış gibi cümleleri kendi içinde gurur meselesi haline getirme çünkü bunlar ev giderlerinin düşmesi için söylenen sözler.

Kural 5) Bulaşıklar bizim için çok önemli bir konu hazırladığımız günlük bulaşık listesine uyman ve sadece tencere bardak vs değil tüm mutfağı temizlemen gerektiğini unutma.

Kural 6) Evde yaşayan herkez dağıttığı bir eşyayı kullandıktan sonra yerine bırakırsa evi sık sık toparlamak zorunda kalmayacağız.Buna dikkat edersen gönüllerde taht kurabilirsin.

Kural 7 )Evde biriken çöpleri dışarı çıkarken atmayı unutma bu evimizin diğer öğrenci evlerinden farklılığını ortaya koyacaktır.Evimiz hoş kokacak ve gelecek olan misafirlerin bize gıptayla bakacaktır.

Kural 8) Kendi zevklerin ve alışkanlıklarına her zaman saygı duyuyoruz tabi senin alışkanlıkların bizi rahatsız etmediğinde Örnek olarak sınav dönemlerinde yüksek sesle müzik dinlemek yerine kulaklığını kullanabilirsin.

Kural 9) Eve getirdiğin veya senden habersiz olarak gelen misafirler zor durumda  olabilir, bu öğrencilere yardım etmek hepimiz için çok önemli ama eve çadır kuran arkadaşlardan pek haz etmiyoruz uygun bir dille bu arkadaşları evden uzaklaştıracağımızı bilmelisin.

Kural 10) Bu evde yaşamak isteyen ve yaşayan ufku geniş her üniversite öğrencisi bu kuralları kabul etmiş sayılır.Aksi halde evden uzaklaştırma cezası verilir.


Yorumlar

  1. Burada ki kuralların Erkek evleri için geçerli olduğunu sanmıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş beğendim :)
    http://fhrtrk.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder