İstanbul'da Üniversite Okumak

Çoğu kişinin hayallerinde vardır Türkiye'nin en gelişmiş şehrinde üniversite okumak. Büyük şehrin büyük güzellikleri olur bunun yanında büyük sorunları da ardı sıra gelir. İstanbul'da öğrenci olmanın olumlu ve olumsuz yönlerini gözlemlerimle sizlerle paylaşıyorum.


 İstanbul'da üniversite okumanın avantajları
  • İstanbulda üniversite okurken sosyal yönden kendinizi oldukça fazla geliştirmek mümkün. Türkiyenin kalbinin attığı bir kentte sosyal akvitite olarak bir çok seçenek önünüze çıkacaktır.
  • İstanbul Türkiyenin en fazla iş iç hacmine sahip bir yer öğrenim hayatınıza devam ederken eğitim gördüğünüz bölümle ilgili işlerde çalışabilir ve  üniversite bitmeden sektörünüzde uzmanlaşma konusunda diğer illerde okuyan öğrencilerden bi adım önde olabilirsiniz.
  • Gençliğinizin en önemli dönemlerinde İstanbul şehrinde yaşayabilmek ve sorunlarıyla mücadele edebilmek  değerli bir kazanım olan sorumluluk bilincini  size fazlasıyla yükleyecektir.
  •  İstanbulda bulunan çoğu üniversitelerin eğitim kaliteleri diğer üniversitelere göre yüksektir.(Marmara üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi)Okul bittikten sonra iş bulma şansınız şüphesiz artacaktır.
İstanbul'da üniversite okumanın olumsuz yönleri
  • Büyük şehirlerin en büyük sorunu olan ulaşım İstanbulda sizi zorlayabilir.Eğer üniversiteye yakın bir yurtta kalmıyorsanız trafik dolayısıyla sorun yaşayabilirsiniz
  • Şehrin olumlu yönlerinden bahsederken sosyal imkanların çok olduğunu söyledik, bu imkanlar fazla sayıda olduğundan sürekli aktivitelere katılmak isteyebilirsiniz buda cebinizden daha çok para çıkması demek olacaktır.
  •   Eğer arkadaşlarınızla eve çıkmak isterseniz anadolu şehirlerine göre İstanbulda ev tutmak daha tuzlu olacaktır.
  • İstanbul gibi bir şehirde okumak tehlikelere karşı daha açık bir durumdur.31 milyon insanın yaşadığı bu şehirde eğitim görmeniz ailelerinizin  endişelenmelerine sebep olabilir ve sizlerden daha dikkatli davranmanızı bekleyeceklerdir.
Sizlerde istanbulda üniversite hayatıyla ilgili deneyimlerinizi alt tarafta bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ah Ah istanbul'dan ziyade üniversite okumak zor ya :)

    YanıtlaSil
  2. üniversiteyi kazanmak i zor evet ama güzel tespitler bunlar istanbul için

    YanıtlaSil
  3. Ben Koc Universitesinde hukuk bolumunu kazandim... Bakalim ruya sehir neler gosterecek. Ama bence, dikkalti oldugumuz surece, hayatimizin en guzel gunlerini orda gecirebiliriz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder