Gençlerin yeni hobileri!

Dünya o kadar hızlı değişiyorki her geçen gün hayatımıza yeni teknolojiler,sanat dalları ve sportif faliyetler girmeye başladı. Bu değişime ayak uyduran gençlerde de ister istemez farklı hobiler gelişiyor.Yaşamın içine giren yeniliklerle günümüz gençliğinin neler yaptığını gözlemlediğimde ve bunlarının nedenlerini incelediğimde oldukça enteresan sonuçlara ulaştım.Alt başlıklar halinde günümüz gençliği ve hobileri.


Fotoğrafçılık

Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle ve cep telefonlarının fotoğraf çekme kalitelerinin artmasıyla birlikte birden fotoğrafçılık merakı sardı gençleri.Durum o kadar önemli bir hale geldiki fotoğraf çekmenin yanında photoshopla ilgilenenlerin sayısıda oldukça arttı.Facebook arkadaş listenizin çoğunda photoshoplu fotoğraf gördüğünüze eminim.

Paintball

Boya atan tabancalarla savaş senaryosu kurulmuş alanlarda oynanan bir strateji oyunudur paintball.Önceden bilgisayar oyunlarında olan savaş merakı bugün kendini gerçek bir deneyime bırakmış gibi görünüyor.Konsollarla monitör karşısında oyun oynamaktansa savaş sahalarında gerçek deneyimleri yaşamak özgürce bir durum.Gençlerinin paintballa merak sarmasının en büyük nedeni özgürlük olsa gerek.

Model Oyuncaklar

Özellikle bu aralar gençlerde oldukça sık gördüğüm model oyuncaklar  araçların ufaltılmış halleri.Helikopterler,yarış arabaları ve uçaklardan oluşan model oyuncaklar ile turnuvalar bile düzenleniyor.Benzinli ve elektirikli şeçeneği olanoyuncakların piyasası geniş ve biraz pahalılar.Gençlerin model oyuncak tutkunu olmaları teknolojinin bir ürünüdür.

Latin Dansları

Özellikle üniversiteli gençler arasında çok moda olan latin dansları biraz yetenekle oldukça estetik görüntüler ortaya çıkarabiliyor.Uygun adımları atıyorsanız iyide bir eşiniz varsa keyif alınabilecek bir uğraş.Üniversite öğrencileri arasında özellikle yaygın olmasının nedenini  sosyalleşme arzusu olarak görüyorum.

Kore Dizileri

Dizi izlemekten hobi mi olurmuş demeyin.Genç kızlar kore dizilerini izlemeyi kendilerine hobi edinmiş durumda nedenini sorduğum arkadaşlarımından şu yanıtları alıyorum kore dizileri Türk dizilerine göre daha gerçekçi ve kısa bazılarından kore dizilerinin daha ahlaki olduğunu bile duydum.Oldukça ilginç değil mi?

Yorumlar