Age Of Empires Cba ve Hero Nasıl Oynanır?

Age of Empires II: The Conquerors gerçek zamanlı bir strateji oyunudur.Age of Empires dünyada online oynanan oyunlar arasında hala ilk sıralarda yerini alıyor.Oyunun online oynandığı platformlar Voobly ve Game Rangerdır.Voobly de Game Rangera ek olarak puanlama sistemi içerisinde oyununuzu oynarsınız. Oyunlarda seneryo bölümlerinden Hero ve Cba en çok oynanan bölümlerdir.

Age of empires Hero Nasıl Oynanır?

Hero bölümünde oyunda kill almak önemlidir.Aldığınız her 200 kill de kalenizin arka bölümünden farklı ırklar çıkar.Burada önemli olan kill almak olduğuna göre hangi ırkın hangisinden üstün olduğunu bilmek gerekir.Irkların üstünlüklerini bilmek Cba ve heroda taktiklerinizi oluşturmak için çok önemlidir yoksa oyunda noob olarak anılırsınız.Oyunu oynarken team olarak oynadığınızı unutmayın takım arkadaşlarınızın tavsiyelerini dikkate alın yapacağınız yanlışlar takımın yenilmesine sebep olabilir.Hızlı ve becerikli olun.Ok atan ırklarda Patrov'u kesinlikle kullanın.Şimdi ırkların üstünlüklerini ve özelliklerini inceleyelim.

Hun Irkı

Hunlara yıkım ekibi desek yanlış söylemiş olmayız Eğer oyunda Hun ırkına sahipseniz diğer takımların kapılarına saldırarak arkadaşlarınıza köylü vermek en ideal seçimdir.Hun ırkında saldırı yapacağınız ırklar ok atan ırklar ve Goth ırkı olmadır.Ayrıca iyi  zamanlama ile içerisinde asker bulunmayan bi ırka  girip onu tamamen yok edebilirsiniz.

Goth Irkı

Gothlar ok atan ırklara tam bir baş belasıdır.Eğer goth ırkına sahipseniz ok atan ırkların peşinde olmalısınız diğer ırkların tamamı sizi ezebilir!2 yapı yıktığınızda köylü alabilirsiniz.

Saracen Irkı

Saracen ırkı oyunun en iyi ırklarından birisidir.Hiç bir ırk saracene üstünlük sağlayamaz ama sizi zorlayacak ırklar Tetonlar ve maya olacaktır.Sareceni kullanırken oyunun sol alt bölümünde taktiksel ayarlarda Patrov seçeneğini kullanırsanız alacağınız kill çok daha yüksek olacaktır.2 yapı yıktığınızda köylü alabilirsiniz.

Türk Irkı

Türkler de oyunun istenen ırkları arasındadır.Tüfekçileriniz oyun başında en uzaktan silah atan askerlerdir.Mesafe ayarını iyi korursanız kill alamayacağınız ırk yoktur.Türkleri zorlayan ırk Mongoldur.3 yapı yıktığınızda köylü alabilirsiniz

Byzantines 

Byzantines ırkında güçlü atçılara sahip olursunuz.Byzantines ırkına sahip iseniz celt, aztek, japon, viking ırklarından kolayca kill alabilirsiniz.Ok atan ırklar ile kafakafaya çarpışırsanız buda size çok fazla kill verecektir.Byzantines ırkını zorlayan tek ırk Saracendir.2 yapı yıktığınızda köylü alabilirsiniz.

Chines Irkı 

Çin ırkı seri şekilde ok atan  iyi kullanılırsa yüksek kill edinebileceğiniz ırklardan birisidir.Çin ırkına sahipseniz takım arkadaşlarınızla birlikte hareket edin bu hem sizin hemde takım arkadaşlarınızın kill almasına yardımcı olur.örneğin;Pers ırkına sahip bir arkadaşınız var ise onunla arkasında savaşarak takıma katkı sağlayın.Patrov kullanın.2 yapı yıkarak köylü alabilirsiniz.

Teutons Irkı 

Teutonlar yavaş hareket ettiklerinden pek sevilmezler ama tetounlar sadece ok atan ırklara karşı savunmasızlardır.Pers fillerinden bile rahatça kill alabilirsiniz.Okçulara yaklaşmayın!3 yapı yıktığınızda köylü alabilirsiniz.

Korean Irkı

 Kore ırkında at arabalarına sahip olursunuz güçler yüksek gibi görünsede Saracen,Teuton ve Celt gibi ırklara karşı pek şavaşçı değiller Kore ırkında okçuları hedef almalısınız size en iyi kill getiren onlar olacaktır.2 yapı yıktığınızda köylü alabilirsiniz.

Viking Irkı 

Vikingler oyuna castle age'den başlarlar.Kalelerinizin arka bölümünden castle age geliştirmelerini hızlıca yapın ve takım arkadaşlarınızdan destek isteyerek köylü alın.Aldığınız köylülerle ram yapıları kurarak ok atan ırkları kolayca yıkabilir veya At yapıları kurarak popülasyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Persian Irkı 

Persler oyunun en güçlü savaşçılarıdırlar.Oyun başında 450 olan güçleri imperial age olduğunuzda 600 e yükselir.Pers ırkına sahipseniz ok atan ırkları kolayca avlayabilirsiniz.Uzak durmanız gereken ırklar Tetouns ve Saracendir.

 Briton Irkı

Britonlar oyunda kilit takımlardandır.Takım arkadaşlarınızla hareket edip kill almaya bakın oyunda castle age olursanız geliştirmeleri yaptığınızda okçularınız oldukça ileriye saldırı yapabilirler bu mükemmel bir avantajdır.400 kill olduğunuzda savaşçılarınızı biriktirin imperial age'e geçtiğinizde 6+5 gibi bir saldırı mesafesi yakalarsınız bu atış gücüyle takımınızın 1 numarası olabilirsiniz.Patrov kullanmak her okatan ırkta olduğu gibi britonlarda da çok önemlidir.

Age of empires Cba Nasıl oynanır?


Cba bölümünde kill almak sadece sizin çağ atlamanız için önemlidir.Oyun başında iyi bir takıma sahipseniz team ile birlikte düşmanlara saldırarak yıkabilirsiniz.Eğer takımınız karşı takımdan üstün değilse hızlıca köylü alıp kalelerinizin önüne duvar çekmeniz gerekir.Bunu köylü alamayan arkadaşlarınız içinde yapabilirsiniz.
 
 

Yorumlar

  1. patrov tuşu ney ve nasıl kullanılır?

    YanıtlaSil
  2. patrov tuşu ney ve nasıl kullanılır söyler mısınız??

    YanıtlaSil
  3. patrov diye bir komut yok !!! patrol demek istemiş arkadaş... ayrıca patrol sadece ok atan ırklar için değil tüm ırklar için yapılabilir ...

    YanıtlaSil
  4. arkadaşlar ben senelerdir bunu oynuyorum. gerek internet kafede arkadaşlarla gerek single olarak ama şu online işini bir türlü çözemedim biri bana anlatabilir mi acaba ne olur ?

    YanıtlaSil
  5. online oynamak için game ranger denen programı indirin. sorun yaşamadan oynarsınız

    YanıtlaSil
  6. Faydalı bir çalışma.Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. hakikaten patrov tuşu ne işe yarar bilen var mı.

    YanıtlaSil
  8. s.a arkadaşlar patrol denılen olay oyun ekranında askere tıkladıgınızda sol alt kısımda dızılıs asker seklı vs bunlar cıkıyo sol usttekı tek asker seklı olan patrol tusu zaten uzerıne geldıgınde patrol yazısı gorunur . patrola tıkladıktansonra bayrak cıkar bayragı nere bırakırsanınız asker o mesafede ılerı gerı hareket ederbasıt bı olay ..

    YanıtlaSil
  9. ben aztec ve japon arasında deneme yaptım aztec patrol kullanırken japonu kesıyo ikiside patrol olunca japon kesiyo çok faydalı bence...

    YanıtlaSil
  10. burdada var http://cbaherotaktikleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. nasıl köylü yaratıyoruz adamlar köylu yapıp devasa ordularla beni yeniyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder