Windows 8 Özellikleri !

Microsoft windows 7 ile büyük bir başarıya imza attığı tartışmasız doğru çoğu bilgisayar kullanıcısı windows 7 tercih ediyor microsoftun şatış rakamlarından da bunu anlamak mümkün.3 yıldır ben de windows 7 kullanıyorum Vista'ya kıyasla benim içinde çok başarılı bir windows sürümü olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Windows 7 nin bu başarısından sonra piyasaya çıkacak olan windows 8'in yeniliklerine bir bakalım.

Başlat menüsü kalkıyor!

Windows 8 ile birlikte windows'un tüm sürümlerinde gördüğümüz başlat menüsü yerine metro arayüzü başlat menüsü gelecek. Menülerle uğraşmak yerine döşemeleri kullanarak istenilen programa daha rahat erişilecek.

 

Dokunmatik Özelliği Windows 7'ye göre oldukça başarılı

 

Çok daha kullanışlı dokunmatik arayüzü. Windows 7'nin dokunmatik desteğinin geliştirilmiş hali.



 

 Çoklu Monitör Desteği


Microsoft'un bu özellik ile her monitör için farklı duvar kağıdı şeçilebilecek. Farklı Mönitörlerde farklı simgeler kullanılabilinecek.



 



Yeni Görev Yöneticisi

Yeni görev yöneticisi ile sistemimizi çok daha kolay bir biçimde denetleyeceğiz. Çalışmayan Programları kapatmak artık daha kolay olacak.






 

 

 

Windows 8 sistem gereksinimleri
Windows 8 windows 7 ile çalışan bir bilgisayara yüklendiğinde daha hızlı çalışacağı söyleniyor. Sistem gereksinimleri ise Şöyle;
 1 GHz veya daha hızlı işlemci
1 GB RAM (32-bit) veya 2 GB RAM (64-bit)
16 GB sabit disk alanı (32-bit) veya 20 GB (64-bit)
DirectX 9 grafik birimi, WDDM 1.0 veya daha üzeri sürücü






Yorumlar