İphone Jailbreak nedir? İos Yetersizliği!

İphone'larda yüklü olarak gelen ios yazılımını kırma işlemine jailbreak denir ve bu işin temelinde, Iphone'un sınırlı dünyasını özelleştirme isteği yatar. Bu sistemle birlikte paralı olan app'leri bedava indirebilir, telefonuzu çeşitli uygulamalarla isteğiniz doğrultusunda şekillendirebilirsiniz. Ios kendine has, güvenli ve stabil bir işletim sistemidir ama dışa kapalıdır.

Steve Jobs'un bize sunduğu özellikler ile yetinmek zorundayız. Jobs bu konuda o kadar takıntılıdır ki ilk Mac'leri bile tornavidayla açıp kurcalamak çok zordur. Bilgisayarda arıza meydana geldiği anda Apple servisleri devreye girmelidir ona göre. E tabi şimdiki jailbreak sistemi mezarında ters döndürüyordur onu. Bunun yanında günümüzde, Apple yetkililerinin bu konudaki görüşü de şaşırtıcı. Bu işlemin uygulandığı cihazların garanti kapsamından çıkacağını söylüyor ancak bunu engelleyecek önlemler de almıyor, kullanıcıları serbest bırakıyor. Geçmiş yıllarda farklı markalara ait çok farklı modellerde akıllı telefon kullandım. Ama onlardan önce "dokunmatik" ekranlarla ilk tanışmam Iphone 4 ile oldu.Ben her zaman Apple cihazlarını kaliteli buldum. Hem tasarım hem donanım anlamında gerçekten çok başarılılar. Sadece, "cazip" reklam kampanyaları ile başarılı bir şirket olmadığı çok açık. Ama yeterli vakti ve merakı olan bir kimse için bu kapalı kutuyu açıp yeni özellikler ile onu keşfetmek de bambaşka bir duygu doğrusu.

 Şu anda cihazım jailbreakli. Ne kadar süre böyle kullanırım bilemiyorum. Getirileri de fazla(Iphone'un eksik olan taraflarını fazlasıyla dolduruyor), götürüleri de(sistem sorun çıkarabiliyor, stabilite kayboluyor, vaktinizi normalden fazla telefonla geçirmek durumunda kalıyorsunuz). Ama bu işlere merakınız varsa telefonu yedekleyip denemenizi öneririm. Zaten restore yapıp telefonu eski haline getirebilirsiniz ve garanti anlamında hiç bir sıkıntı yaşamazsınız.

  Bu yayın konuk yazar Oğuzhan Kurtkan tarafından yazılmıştır.

Yorumlar

  1. Güzel bir yazı elinize sağlık. Gerçekten çok gerekli bir işlem JailBreak. iPhone tamamen güvenli bir sistem oluşturmak istiyor ki dosya yöneticisi bile yok. Biraz da kullanıcıları düşünse iyi olacak :)
    http://apkpoint.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Haklısınız Kasım bey bazı durumlarda çok gerekli olabiliyor. Ancak yazıda bahsetmiş olduğum sebeplerden dolayı telefonu eski haline getirdim. Şu an öyle kullanıyorum. Bununla ilgili de detaylı bir yazı yazarım.

      Sil

Yorum Gönder