Üniversitede girişimcilik nasıl yapılır?

Üniversitelilere Hibe Kredi

 Üniversite öğrencisi olmak belki de hayatın en güzel dönemlerinden biridir. İnsan okurken çeşitli zorluklarla karşılaşsa da, yine de güzeldir o zamanlar... ‘‘Okuyoruz ama mezun olunca ne olacak? ’’ diye düşünenler için bu yazı. İş bulma kaygısı olan ya da kendi işinin patronu olmak isteyip de sermayesi yetmeyenler buraya!

 Üniversiteliler İçin Kosgeb Kredisi

 Kosgeb’ i mutlaka duymuşsunuzdur. Açılımı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı. Kosgeb’in verdiği bir çok kredi, destek , eğitim ve hibe kredi bulunuyor. Tüm bu desteklerin içinden Girişimcilik Destek Programı kapsamına üniversite öğrencileri de giriyor. Okunan üniversitenin devlet okulu ya da özel üniversite olması farketmiyor. 100.000 tl.ye kadar olan kredinin 30.000 tl.si hibe yani geri ödemesiz , 70.000 tl.si ise vade farkı olmaksızın taksitlere bölünerek geri ödeniyor.

 Krediden Faydalanmak İçin Ne Yapmak Lazım ?

 Bu küçümsenemeyecek tutarlardan faydalanabilmek için, 70 saat süren Girişimcilik Destek Programını bitirmek gerekli. Programı bitiren girişimci sertifikasını kurumdan alıp, iş yerini açıp, yapacağı harcamaları henüz yapmadan, proforma faturalar ile masraflarını belgeleyerek kuruma başvuruda bulunup, sunumunu yapıyor. Eğer projeniz onaylanırsa kredi almaya hak kazanıyorsunuz.
 Eğitimlere Katılmak İçin

kosgeb.gov.tr adresindeki duyurular sayfasından, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi seçince karşınıza çıkan tablodan eğitim alınabilecek tüm merkezlerin adres ve telefonlarına ulaşılabilir. Her şehir için ayrı belirtilmiş olan merkezler İstanbul için bir kaç bölgeye ayrılıyor. İstanbul’dan eğitime katılacak olanlar Kosgeb İstanbul İkitelli Hizmet Merkezi olarak belirtilen noktalardan kendilerine uygun olanı seçebilirler. Bu arada tüm eğitimler tamamiyle ücretsiz haberiniz olsun.

Bu yazı konuk yazar Gülşah Soyyiğit tarafından yazılmıştır.

Yorumlar