Yaşam Değişir!

Günümüz toplumu, cüzdanındaki rakamları tüketmeye, en lüks araçlara binmek için kıyasıya bir mücadelenin içinde olan tüketim toplumu kavramına doğru hızla savrulmaktadır. Bu sarmalın içinde debelenen insan yaşamın içindeki renkleri görememekte ve içinden gelen değil elinden gelen hayatı yaşamaktadır. Oysa ki yaşam değişir. Trafik ışıkları değişir. Yolcular ve nevresimler değişir. İşte bu kadar hızlı evrilen bir dünyada insanların değişmesi kaçınılmazdır. Pahalılığın sıradanlığındansa ucuz ama geçerli şeylerin dünyasına bir salıncak kurmak, bulunduğumuz sarsıntılı yaşamdan çok daha iyidir. Herkesin yaşamı farklıdır ve içindeki kurallar da bu farklılığa göre renklenir. Ancak kaba hatlarıyla maddelendirmek gerekirse klişe ‘altın maddeler’imiz tam olarak şöyledir:
  • Çevrendekilere zaman ayır. Hepsine değil. Yalnızca gerçekten sevebildiklerine. Zira zaman makinesi henüz icat edilmedi. Bu gezegende soğuk bir yalnızlığa asılı kalmamak için paylaş onlarla hayatı.
  • Mutsuzluğu öğren. Öğrenilen şeylere karşı dayanıklılık artar. Dünya uçan balonlarla gezen insanların elma şekeri yediği bir yer değil. Hiç değilse mutsuz gezen insanların kalbini okumayı öğrenebilirsin.
  • Bırak masaüstün dağınık kalsın. Dağınıklığın içinde düzen kurmalı insan bazen.
  • İntikamı sil yüreğinden. Çünkü intikam ve kin gibi hisler insanı bir yola sürüklemez. Aksine karanlık bir çemberin içine alır.
  • İstemediğin bir şey için ‘’Hayır’’ demeyi öğren. Hakkını ara. Kalbin mi kırıldı? Sitem et. Ama asla içinde tutma.
  • Sev. Genç bir kızsan sev. Yaşlı bir adamsan sev. Babaysan sev. Ablaysan sev. İçini sevgiyle doldurduğun bir kalp göğüs kafesine sığmayacak.
Veya boşver tüm maddeleri. Kendi kurallarını koy. Herkesi dinle ama sonunda yine kendi kararlarına uy. Hayat zaten güzeldir. Bazen paslanır, kirlenir, pismiş gibi görünür. Hatırlamak için gözlerini kapat. Derin bir nefes al ve üfle. Tüm tozların dağılacak söz veriyorum.
Sevgiler.

Bu yayın konuk yazar  Sinem Ülbeği tarafından yazılmıştır. Yazara ela-izmir@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder