Dünyadaki en sıra dışı 7 otel!


1) Ariau Amazon Towers- Manaus/Brazil

Otel Amazon yağmur ormanlarının ortasında Manaus nehri kenarında yerden yüksek olarak inşaa edilmiş, doğa ve hayvanlarla içiçedir. Tesiste orman içinde 8 km’lik koşu parkuru ve 260 yatak kapasitesi mevcuttur. Tesiste birçok aktiviteler vardır; Balık tutma, Kano ve Yat gezisi, Rehberler eşliğinde ormanda gezinti vb. Ayrıca helikopter pistide bulunmaktadır.

2)  Whitepod- Switzerland

Otel isviçrede Alp dağları manzaralıdır ve ahşap platformlar üzerine beyaz koza görünümlü bir yapılardan oluşmaktadır. 2011 yılında açılmış 80 kişi kapasiteli bir tesistir.
Tesisin birde özel teleferik sistemi ile müşterilerini kayak pistelerine ulaşımı sağlamaktadır.

3) Jules Undersea Lodga- Florida/ABD

Toplamda 2 kapsül bulunmaktadır ve 2 şer kişiliktir. Genelde yeni evli çiftlerin balayı yaptıkları bir mekandır



4) Sabi Earth Lodge- South Africa

Otel güney afrikada vahşi hayatı sevenler ve o deneyimi yaşamak isteyenlere özel bir yerdir. Safari sırasında birçok vahşi hayvanlar görmek mümkündür.


5)  Three Camel Lodge Hotel- Mongolia

Tesis Altay dağları eteğinde Moğolistanda Gobi çölü yakınında konumlanmaktadır. Tesis 30 çadırlı odalardan oluşmaktadır. Tatile gelenlerin develer ile çöl gezintisine çıkarak çölde nasıl hayat sürüldüğü deneyimini yaşamaktadırlar.


6)  Spitbank Fort Hotel- Portsmouth/England

Eski tarihi deniz kalesi olan bu mekan şimdi bir otel olarak hizmet vermektedir. Tesiste 9 lux suit oda 3 bar 3 restaurant ve birde spa bulunmaktadır. Ana-karadan ulaşım feribotla 15 dakika sürmektedir.

7) Sala Silvermine- Yer Altı Maden Oteli /SWEDEN

Bu tesis bir madenken madenin kaynaklarının tükenmesinden sonra otel haline dönüştürülmüştür. Madenden 40.000 tona yakın kurşun ve 400 tonda gümüş çıkarılmıştır. Madene yani otele giriş çıkış ve gezintiler yer altı rehberleri eşliğinde yapılmaktadır. Maden sıcaklığı 2° iken oda sıcaklığı 18° ye kadar yükseltilebiliyor.

Yorumlar