Cerberus cep telefonu güvenlik yazılımı

Cerberus Nedir?
Cerberus anti theft cep telefonlarının çalınması, kaybolması durumunda telefonunun bulunması için Türkçe olarak hizmet veren yardımcı bir uygulamadır. Telefonunuza uygulamayı yükleyip kullanıcı adı ve şifrenizle kayıt olduktan sonra aynı kullanıcı adı ve şifreyle internet sitesine bağlanıp aşağıdaki adımları yapabilirsiniz.

Lokasyon bilgisi - Telefonun bulunduğu konumu google haritalar üzerinden görebilirsiniz.

Arama Kaydı - Telefonunuzla yapılan görüşmeleri listeyebilirsiniz.

Sms Kaydı - Atılan ve gönderilen smslerin kime gönderildiklerini içeriği ile birlikte takip edebilirsiniz.

Ses Kaydı - Telefonun bulunduğu ortamın sesini tek seferde 180 saniye kadar kayıt alıp size ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Ekran Görüntüsü Al - Ekran görüntüsü alıp o anda telefonunuzda hangi işlemin gerçekleştiğini görebilirsiniz.

Video Çek - Telefonun bulunduğu ortamın videosunu çekebilirsiniz

Ayrıca program üzerinden telefonun hafızasını silme, şifre ile telefonu kilitleme ve telefonu kullanan kişiye mesaj atma ulanağınız bulunuyor. Cerberus  android telefonlar için buradan indirebilirsiniz. Program 6 günlük ücretsiz ve türkçe olarak hizmet vermektedir.

Nasıl yüklenir?
Bir şifre ve kullanıcı adı girerek kayıt olun.
Web sayfasından indirerek telefonunuzda yükleme işlemine başlayın kullanmak istediğiniz özellikleri başlarına tik işareti koyarak seçin.

 Cerberus telefondan nasıl silinir?
Cerberus bir güvenlik yazılımı olduğu için normal şekilde programı silemiyorsunuz.
Programı kaldırmak için uygulamyı açın.
Device adminastration sekmesinin altındaki bağlantıyı status:enabled olacak şekilde ayarlayın ve uygulamayı normal şekilde kaldırın.

Programın oluşturulma özelliği her ne kadar iyi niyetli olsada aslında bir güvenlik açığı olarakta kullanılabilir. Cerberus burada önlem olarak şüpheli hareket eden kullanıcıların hesaplarını banlayıp blokaj uygulasada ses - video kaydı  ve mesaj içeriklerin okunması bir güvenlik riski olarak görünmektedir. Siz bu programı kullanmak istiyorsanız şifrenizi ve kullanıcı adınızı lütfen kimseyle paylaşmayın. Cerberus ile bilgisayardan telefonu yönetmekte bu şekilde mümkün olabiliyor.

Yorumlar

Yorum Gönder