Lisans mezunları askerlik tecil işlemleri

Lisans mezunları normal olarak öğrenim hayatları sona erdikten sonra 2 yıl tecil hakkına sahip oluyorlar. Bu işlem nufusa kayıt olduğunuz il veya ilçe askerlik şubesinden gerçekleşiyor. Bende yeni mezun biri olarak yaptığım işlemleri sırasıyla sizlerle paylaşıyorum.

Tecil yaptırıken istenilen belgeler
  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi aslı ve 3 fotokopisi
  • 4 fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
Bu belgelere sahip olduktan sonra askerlik subesine gidip tecil işlemi yapmak istediğinizi belirtiyorsunuz. Kişisel özelliklerinizi belirlemek için bi form ve tecil işlemi için bir dilekçe veriyorlar. Bunları doldurup askerlik şubesinde sizin adınıza bulunan dosyanızı alıyor ve görevli memurla birlikte sisteme geçiyorsunuz. Daha sonra tecil işleminizin gerçekleştiğine dair bir belge alacaksınız, bu belgenin onaylanması için belgeye birde aile hekimizinden onaylı sağlık raporu gerekiyor. Aile hekiminize gittikten sonra belgeyi tekrar askerlik şubesine getirip tecil işleminizi tamamlamış oluyorsunuz.

Yaptırmış olduğunuz tecili celp dönemleri içerisinde bozdurabiliyorsunuz.

Tecil bozdurmak için gerekli belgeler
  • Kimlik belgesi
  • Okulunuzdan aldığınız transkript belgesi
Dipnot: Okulunuzdan almış olduğunuz geçici mezuniyet  belgesini kaybederseniz. Ulusal bir gazeteye kayıp ilanı vererek diplomanızı alabiliyorsunuz.
Dilerseniz üniversite mezunları için iş fırsatlarını da okuyabilirsiniz.

Yorumlar

  1. merhaba, peki geçici mezuniyet belgesinin aslı bizde kalıyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba salih evet belgenin aslı sizde kalıyor.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için

    YanıtlaSil
  4. BEN BU YIL MEZUN OLDUM ŞUBEYE HİÇ GİTMEDİM ACABA TECİL ETTİRMENİN SÜRESİ VARMI NE ZAMANA KADAR HAKKIMIZ VAR

    YanıtlaSil
  5. mrb ben bu yıl mezun oldum askerlik şubesine şu ana kadar gitmedim. tecil için belli bir süre varmı ne zmana kadr tecil edebiliyoruz. gittigimde bana artık tecil edemezsin mecbur geleceksin faln derler mi

    YanıtlaSil
  6. Merhaba akıllı çocuk üniversite diplomanızı aldıktan sonra askerlik şubesine gitmeniz gerekiyor. İnternet üzerinden nufusa kayıtlı olduğunuz yerdeki askerlik subesinin telefon numarasını bularak iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Tecil hakkımız yüksek lisans yaptıktan sonra da devam ediyor mu?
    Yada tecil yaptırıp 2 yıl sonra yüksek lisans yaparsak askerlik ertelenir mi?

    YanıtlaSil
  8. Üniversite bitiminden itibaren kaç yıl tecil hakkınız kaldığı önemli bu noktada eğer okulunuzu bi kaç sene uzatmışsanız tecil hakkınız olmayabilir. Okulunu normal öğrenim süresinde bitirmişseniz yüsek lisans yaptığınızda tecil süresi uzuyor.

    YanıtlaSil
  9. tecil işlemini illa nüfusa kayıtlı olduğumuz yerden mi yaptırmamız gerekiyor ? herhangi bir askerlik şubesinden yapamıyor muyuz?

    YanıtlaSil
  10. malesef nufusa kayıt olduğunuz il veya ilçenin askerlik şubesinden yaptırmanız gerekiyor çünkü okul tarafından hazırlanan dosyanız oraya gönderiliyor. Gittiğinizdede şubeden bu dosyayı alarak işlem yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  11. istediginiz subeden askerliginizi tecil ettirebilirsiniz. kayitli yere gitmeye gerek yok, lutfen yanlis bilgilendirmeyin insanlari!

    YanıtlaSil
  12. Merhaba boris blade yanlış bilgilendirme gibi bir amaç gütmüyorum. Ben telefon ile şubeden ilk bilgi aldığımda bana bu şekilde olması gerektiğinin bilgisi verildi ve farklı bir askerlik şubesinde okulun gönderdiği dosyaya ulaşılamayacağından işlem yapılamayacağını düşünüyorum. Askerlik şubelerinin iş akışlarında fark olabilir. Bu konuda net bilgiye sahip değilim. Şubeye gitmeden önce telefonla bilgi almak en doğru işlem olacaktır.

    YanıtlaSil
  13. Selamlar ben 3 ay once 4 senelik bolumden mezun oldum arkadaslar bu sene sonuna kadar texil islemini yapmam gerektiğini soluyorlar bu doğrumu yoksa 2 yil otomatik tecilim varmi lutfen kesin bi bilgi verebilirmsiniz

    YanıtlaSil
  14. Merhaba mehmet tecil işlemini askerlik şubesinden yaptırman gerekiyor.

    YanıtlaSil
  15. Peki bi aksilik olurda yil sonuna kadar yaptiramazsam sonuclari ne olur yoklama kağdı geldikten sonra tecil hakkim kalmaz mi

    YanıtlaSil
  16. Üzülerek belirtiyorumki bu konuda net olarak bilgi sahibi değilim. İnternetten nufusa kayıtlı olan iliniz askerlik şubesinin telefonuna ulaşın ve arayın size gerekli olan bilgileri vereceklerdir.

    YanıtlaSil
  17. bnde 19.07.2013de myo dan mezun oldum su ana kadar askerlik şubesine gitmedm 2 ay ıçınde gtmezsem bidaha tecil olmucak ve asker kaçağı olursu dedıler doğrumu yoksa bıdaha ne zamana kadar tecıl ettırebılırım tesekkurler...

    YanıtlaSil
  18. daha bugün tecil yaptırdım üniversite mezunu olarak yıl sonuna kadar tecilinizi yaptırmanız yararınıza olacaktır

    YanıtlaSil
  19. hocam ben geçici mezuniyet belgesini aldım ama aslı gibidiri almayı unuttum.sadece fotokopi ve mezuniyet belgesinin aslını götürsem yinede olurmu?yani aslı gibidir mührü olmazsa ?

    YanıtlaSil
  20. Mezuniyet belgesi gerçek bir belgedir ve aslı gibidir damgasına gerek yoktur diye biliyorum. Zaten şubede işleminizi gerçekleştirdikten sonra belgeniz geri veriliyor fotokobiler onlarda kalıyor.

    YanıtlaSil
  21. yani aslı gibidir mührünü orada vuruyorlar demi? boşuna tekrar okula gitmeyeyim.noterede para kaptırmak istemiyorum çünkü.aslında okul müdürleri,milli eğitim müdürleri falan aslı gibidir mührünü vurmaya yetkililer ama askerlik şubesinde aslı gibidir mührü vuruluyorsa boşuna uğraşmıyayım diyorum hocam ne dersin?sadece normal fotokopi ve belgenin aslıyla gideyim diyorum

    YanıtlaSil
  22. Askerlik şubesi kendi bünyesinden alınmamış bir belgeye aslı gibidir ibaresi koyamaz dostum. Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Yazıda belirttiğim gibi 3 fotokopi, belgenin aslı, 4 fotoğraf ve kimlik fotokopisiyle işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

    YanıtlaSil
  23. tamam hocam teşekkür ettim

    YanıtlaSil
  24. arkadaşım tam olarak hangi tarihe kadar tecil ediyorlar

    YanıtlaSil
  25. tam olarak hangi tarihe kadar tecil ettiler

    YanıtlaSil
  26. Merha murat tam olarak tarih vermek çok zor çünkü tecil işlemleri okulu bitirme süreniz ve yaşınızla da bağlantılı net bilgiyi askerlik şubenizden alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  27. bilenler lütfen cevap bekliyorum. üniversiteyi 1.5 yıl uzattım şubatta mezun olacağım. 2 yıl tecil hakkım devam ediyormu ? yoksa uzattığım 1.5 yıl için tecilden bu süre düşülürmüm? yaşım 24

    YanıtlaSil
  28. Bu haziranda üni mezunu oldum ama henüz tecil ile ilgili bir işlem yaptırmadım, tecil için geç mi kaldım? belli bir zamana kadar süresi var mıydı yoksa istediğim zaman gidip işlemleri yaptırabilir miyim?

    YanıtlaSil
  29. Merhabalar ben ocak 2013 mezunuyum ve temmuz ayında diplomamı alıp okulla ilişiğimi kestim. Diplomam mayısda düzenlenmiş AÖF için tecil belgesi almak istiyorum Hala 2 yıl tecil etme hakkım var mıdır ?
    En son 2009 senesinde tecil ettirdim mevcut tecil durumunu ve süresini bilmiyorum.
    Diploma aslı ve 3 fotokopi demişssinizi aslını tekrar bana geri veriyolar mı orda mı kalıyor ?

    YanıtlaSil
  30. Merhaba bn 2 yillik okulu 3 senede yani bu sene bitirdim ancak okulla ilişkimi kesmedm. okulla ilişkimi kesip okulu bitirdi belgesini aldıktan sonra ne kadar zamanım war tecil ettirmem içn. we meselâ bu seneki açık öğretim kayıtlarını kaçırdım diyelim o zaman nasıl oluyor. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  31. 2 çeşit form vardı benimki yedek subay aday adayı olandı ben kısa dönem yapmak istoyorum yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  32. merhabalar kısa dönem askerlik yapmak isteyenlerin tecil hakkı varmı acşl bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  33. arkadaşlar ben 4 yıllık okulu bu sene bitirdim, geçici mezuniyet belgesi verdiler okulda bu belgeyi 2 tane aslı gibidir yaptırdım. askerlik şubesine askerliği erteletmek için gittim aslı olan belgeyi kaybetmişim, aslı gibidir olan belgeyi kabul etmediler, illaki aslı olacakmış. varmı böle saçmalık yaa!!! okulu aradım aslını veremeyiz dediler, diplomayı istedim o da 3-4 ay sonra belki diyorlar, aralık 31 de tecilim bitiyor. askerliğimi ertelemem lazım, sizin görüşleriniz nedir?

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Aşçı olarak askerlik yapmak için tecil gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  35. ben mezun oldum bu sene agustos ayında .GEÇİÇİ mezuniyet belgesini aldım .Bununla tecil ettireblior muyum ancak aslını verirsem diplomayı alamam _? ne zamana kadar tecil ettirebiliyoruz ? bilgi sahibi olanlar yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  36. ya ben 1.5 yıl uzattım okulu mezunıyetım 2013 hala 2 yıl mı tecıl hakkım yoksa son 6 ay mı kaldı?

    YanıtlaSil
  37. merhabalar. ben 94. doğumluyum. liseden 28.08.2012 de mezun oldum ama askerlik tecil ettrmedim şimdi bu sene askerliği tecil ettirebilme şansım varmı acil bilginize ihtiyacım var!!!

    YanıtlaSil
  38. Arkadaşlar iyi geceler herkese 4 yıllık üniversiteden bu sene mezun oldum ve yüksek lisansa başladım 91. dogumluyum. Eve bi mektup geldi okuldan;

    Marmara Üni. sevk tehiri konulu yazı ilgi ile askere sevkinin tehiri işlemi aşşagıda belirtilen nedenden dolayı yapılmamıştır diye.

    Sevk Tehiri yapılmama Nedeni "1. Yoklamasını yaptırmadığından"

    Ben daha önce hiç askerlik şubesine yoklama için gitmedim. . Sadece y.lisans için gerekli belgeler arasında askerlik durum belgesi istediler onu için gittim ve aldıgım belgeyi okula vermiştim.Ayrıca belgede tecilli gözüküyodum, şimdi okuldan böyle bir yazı gelmiş ne yapmam lazım acaba.?

    YanıtlaSil
  39. 94 aralık doğumluyum tecil için son gün ne zaman ?

    YanıtlaSil
  40. çok ciddi bir sorunum var....asteklik çıkar ve rahat rahat parada alarak kpss ye çalışırım diye tecilimi bozdurdum fakat kısa dönem askerlik çıktı hemde 16 aralıkta kütahya ya.....bu durumda kpss hazırlanma şansım çok azaldı şu durumda benim tekrar tecil olma şansım var mı? bilen birisi lütfen cevap versin 2013 haziran mezunuyum yani normalde 2 yıl tecil hakkım vardı ama ben erken sevk istedim maalesef :S

    YanıtlaSil
  41. meraba ben liseden bu sene mezun olacam attan 2 dersim olduğu için lise diplomamı alamadım. Seneye üniversiteye gideceğim ben nasıl tecil ettirebilirim peki yardımcı olabilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar 2013 temmuz lisans mezunuyum ..ve daha tecil iççin şubeye gitmedim...en son ne zaman gitmem gerekiyor ne kadar sürem var ? bilgisi olan varmı_?

    YanıtlaSil
  43. Merhabalar ben Lise Mezunuyum Askerlik şubesine ne gereken evraklar istiyorlar ? yardımcı olur musun ?

    YanıtlaSil
  44. arkadaşlar 2013 temmuz lisans mezunuyum ..tecil için daha şubeye gitmedim...acaba en son ne zamana kadar vaktim war?bilgisi ollan var mı?

    YanıtlaSil
  45. Lise menzunları içinde aynı belgeleri götürmek yeterli lise diploması aslı ve renkli fotokopisi 3 adet - 4 adet vesikalık en fazla 1 senelik fotoğraf - kimlik aslı ve arkalı önlü kimlik fotokopisi yeterli olur.
    Bu arada bende daha tecil ettirmedim 24 mart 1994 doğumluyum ne zamana kadar tecil ettirme hakkım var yani 2014 marttan önce mi halletmem lazım yoksa 2014 senesine girmeden önce mi ? yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  46. Merhaba Mehmet bu ay içerisinde şubeye gitmen gerekiyor.

    YanıtlaSil
  47. bende 2013 haziran mezunuyum şubeye gidicem pazartesi acaba sıkıntı çıkar mı , bir ceza gelir mi ?

    YanıtlaSil
  48. ben 2 yıl önce tecil ettirdim açık öğretimde okuyorum sürem doldu. tekrar tecil ettirmem gerekiyor mu yoksa otomatik olarak devam eder mi ? teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  49. 94 doğumluyum askerliği en son ne zaman tecil ettirebilirim ?

    YanıtlaSil
  50. merhaba admin önlisans okuyorum ancak okul harcımı yatırmadım bu yüzden okula gidemiyorum nasıl tecil ettirebilirim veya okula kayıtlı olduğum için tecillimidir yoksa şubeye gitmem gerekiyormu ? yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  51. bide uniyi bitirince kısa dönem yapabilirmiyim

    bugun nedense kafam iyi değil . yanlıs bisi yazdıysam affola

    YanıtlaSil
  52. merhaba 2013 Ağustos sonunda 4 senelik üniversiteden mezun oldum. Tecil yaptırmam gerekiyor. Önümüzdeki hafta tecil yaptırmaya gideceğim. Bir sorun çıkar mı sizce?

    YanıtlaSil
  53. Kasım ayı içerisinde gideceğin için bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum dostum.

    YanıtlaSil
  54. merhaba ben acık ogretımden lıseyı bıtırdım elımde dıplomam var ayrıca unv de kazandım 3 aydırda okuyorum yuz yuze egıtımde alıyorum okul benden askerlık durum belgesı ıstedı 24 yasındayım ve bır defa askerlık subesıne gıttım ordada ıslem falan yapmadım sımdı benı askere almasınlar subeye gıttıgım zaman ben tecıl yaptıra bılırmıyım

    YanıtlaSil
  55. Mrb ben 2009da liseyi bitirdim 4yillik tecil hakkimi kullandim uniyede gitmedim smdi dershaneye gidiyorum ygs hazrlaniyorum tecilim yilbasindan sonra bitiyor tekrar tecil ettirmeliyim napabilirim

    YanıtlaSil
  56. lisansi bitirdikten sonra askerligimi 2 yıl tecil ettirdim. 2014 şubat ayında tecilim bitiyor ve şuan ögretmenim. tekrar tecil edebiliyor muyum? edebiliyorsam nasil yapacagim. tesekkurler

    YanıtlaSil
  57. arkadaslar askerliği 38 yaşına askerlik ertelemesi mümkün.konuyla ilgili bilgi verebilirim.

    Mail : explorerksk@gmail.com

    YanıtlaSil
  58. ben istanbulda 2016 ya kadar tecilimi uzattım, bunu bağlı olduğum eskişehirde ki şubeye bildirmek zorundamıyım yoksa otomatikman sistemden eskişehir bilgilendirilir mi?

    YanıtlaSil
  59. Merhabalar ben 2012 4 yillik üniversite mezunuyum ayni yil 2yil tecil ettirdim tecilim bu yil haziranda bitiyor KPSShazirlanan birisiyim öğretmenlik zaten atanirsam adaylik kalkana kadar askerlik uzayacak ama öncesinde ne yapmaliyim tekrar uzatma sansim var mi sinav öncesi bununla uğraşmak istemiyorum ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
  60. hocam merhba ben 05,09,2013 te mezun oldum ama hala tecil ettrmedm ve duyduguma gore altı aylık bı surede(mezun olduktan snra ) tecıl ıslemı yapılmalıymıs bu bılgı dogru mudur cok acıl lutfen

    YanıtlaSil
  61. Evet eren yapman gerekir. Askerlik şubeni konuyla ilgili arayıp durumu sorabilirsin.

    YanıtlaSil
  62. ben 4 yıllık üni mezunuyum okuldan sonra bidaha tecil yaptırdım 2014 kasımda bitiyo 2 yıllık üni okumak istiyorum erteleniyomu yoksa askere gitmek zorunda mıyım ?

    YanıtlaSil
  63. arkadaşlar kimlik yerine ehliyet oluyor mu acaba

    YanıtlaSil
  64. Merhaba ben 4 yıllık üniversite mezunuyum kısa dönem olarak askere gidicem yerim belli oldu ama bazı sebeplerden dolayı gitmemem lazım tecil ettirebilirmiyim aceba yardımcı olursanız çok sevinirim




    YanıtlaSil
  65. Merhaba ben bu sene haziran sonunda mezun oluyorum ve temmuz ayında 5 günlüğüne yurtdışına gitmem gerekiyor. Okuldan çıkış belgesi almadan gitsem sonrasında gelip çıkış belgesini alıp Kasım celbi için başvuru yapsam sıkıntı olur mu?

    YanıtlaSil
  66. 20 gun once 4 yillik bolumden cikis belgemi aldim, tecil islemini geciktirmemim sakincasi var mi henuz subeye gitmedim

    YanıtlaSil
  67. merhaba, ben 2014 subat aöf lisans mezunuyum, 1,5 ay oldu ve tecil işlemi yaptırmadım. kasım 214 celbinde askere gitmek istiyorum ve bunun basvuru zamanı aguston ayı bu zaman kadar bir peblem olurmu ?? tecil yaptırmadıgım ıcın. ıkıncı sorum baska bır ılden askerlık subesıne gıdıp bu ıslemı yaptırabılırmıyım.

    YanıtlaSil
  68. merhabalar ben geçen sene temmuzda 4 yıllık üniversiteden mezun oldum bu zamana kadar da askerlik şubesine tecil için gitmedim fakat bu sene yeniden üniversite sınavına girdim hiç olmadı açık yazmayı yoksa 4 yıllık başka bölüm okumayı düşünüyorum aynı zamanda da tam zamanlı olarak çalışıyorum. 29 yaşına kadar tecil etme ile ilgili de bilgi almak istiyorum akıbetim ne olacaktır benim çok meraktayım kapsamlı olarak bilgi alabilirsem sevinirim.

    YanıtlaSil
  69. merhaba bende lisans mezunuyum ve 2 yıllık tecilimi yaptırdım tecilim 2014 ağustos ta bitiyor benim sorum bir daha tecil yaptırma şansım var mı 1 yıl daha ertelemek istiyorum askerliğimi bu arada 29 yaşındayım . Bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız ? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  70. eğer yüksek lisans yapıyorsanız tecili erteyebiliyorsunuz. Konuyla ilgili askerlik şubenizi arayın daha ayrıntılı bilgilendireceklerdir.

    YanıtlaSil
  71. benim nufusa kayitli oldugum il karabuk. yasadigim yer kadikoy. bu tecil islemini istanbulda halletme imkanim yok mu?

    YanıtlaSil
  72. 1991 doğumluyun bir ay önce lise diplomamı aldım askerliği tecil ettirmedim üniversiteye grişte sorun oldurmu ? teşekürler acil cavap bekliyorum

    YanıtlaSil
  73. Merhaba. Lütfen yardım edin. Ben tecil için gittim askerlik şubesine fakat kronik raatsızlığım olduğu için askeri hastaneye sevk verdi aile hekimim. Ama benim 2 gün için de tecil belgesini alıp mevcut iş yerime vermem gerekiyor. Yoksa işimden olacağım. Şimdi ben 2 gün içinde tecil belgemi alabilcekmiyim. Lütfen soruma yanıt verin.

    YanıtlaSil
  74. 4 yıllık 27.06.2014 de üniversiteden mezun oldum. 1990 doğumluyum. Acaba tecilimi şuan bozdursam ne zaman giderim. Ayrıca ne yapmam gerek? Diğer sorum uzun dönem askerlik yapmak için sınav hala devam ediyor mu? Girmek zorunda mıyım?

    YanıtlaSil
  75. merhaba benim bir senedir tecilim yoktu bu senede açıköğretim 4 yıllık bitirdim lisans diplomasını alıp şubeye gitsem tecil olabiliyormu

    YanıtlaSil
  76. Açıköğretimden 4 yıllık lisans mezunları mezun olduktan sonra ek tecil hakkına sahipler midir ? Aynı zamanda okulun uzaması bu hakkın iptaline sebep olur mu. Çok acil cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  77. merhaba açıköğretim lisesinden devam ediyorum 2 ay önce tescil yaptım yıl sonuna kadar tekrar tescil hakkım var şunu sormak istiyorum sadece yıl sonuna kadar mezun olacağımı düsünüyorum açıköğretim lisesinden mezun olupta tekrar tescil hakkı yapabilecekmiyim bilgi verirseniz sevirinim teşekkürler

    YanıtlaSil
  78. Merhaba mühendis olarak çalıştığım firma 6 aylık bir eğitime yurtdışına gönderecek tecilim 1 ay önce doldu tecilimi nasıl uzatabilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  79. Merhabalar tecil hakkım 1 ay önce doldu nasıl uztabilirim

    YanıtlaSil
  80. Merhabalar mühendisim ve çalıştığım firma yurtdışına gönderecek beni 6 aylık bir eğitim için tecil hakkım 1 ay önce doldu tecilimi nasıl uzatabilirim yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  81. 89 dogmluyum ve 2013 te dort yıllık universite bitirdim. Gecen surede askerk subesinden 2015 agustosa kadr tecil ettir.sorum şu dört yıllık mezunların tecil hakkı kac yıl ve ben tekrar tecil ettirrbilir miyim tesekkürler şimdiden

    YanıtlaSil
  82. geçici mezuniyet belgesinin aslı yerine fax yoluyla geleni askeri şubede kabul görür mü ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder