Tatile gidilecek yerler. Herkes için tatil!

Son zamanlarda yerli Turizm pazarı oldukça hareketlendi. Tatil  lux olmaktan çıkıp zorunlu bir ihtiyaç haline dönüşüyor. Türkiye'de artık her yaşantıya  göre tatil fırsatı sunan oteller faliyet gösteriyorlar. Gençler için tasarlanan oteller, Aile otelleri  ve Sıradışı oteller'in sayısı ilerleyen yıllarda daha da çok artacaktır. 

 

Tatil paketi alınırken nelere dikkat edilmelidir?
   
  •  Tatile gitmek istediğiniz bölgeyi ve tatil çeşidinizi (Deniz - kum - güneş, sağlık, kamp, kültür, doğa) belirleyin.
  • Bölgeyi belirledikten sonra ünlü tatil sitelerini (Ets tur, Tatil sepeti vb.) kullanarak size uygun olan otellerin listesini çıkartın ve diğer web sitesindeki fiyatlarla karşılaştırın. Fiyat farklılıkları acentaların vermiş olduğu hizmetlerden kaynaklanabilir. Siz almak istediğiniz hizmetlere göre bir seçim yapın.
  • Gideceğiniz oteli belirledikten sonra Tripadvisor gibi tatil değerlendirme sitelerine girerek otelde konaklamış olan diğer insanların yorumlarına bakın. Bu sorunsuz bir tatil geçirmeniz için önemli bir adımdır. Eğer orada yazılan yorumların samimiyetine inanıyorsanız ve gitmek istediğiniz otel hakkında büyük sorunlar varsa otel seçiminizi değiştirmenizi tavsiye ederim.
Aileler için tatile gidilebilecek yerler.

Ailelerin çocuklarıyla tatile çıkarken genelde rahat edemiyorlar. Otel dışına çıkıp gezmek veya bir tur gezisine katılmak çocuklarla birlikte pek te kolay olmuyor. Otel içerisindeki gençlerin çoğunluğu da aileler için rahatsız edici bir durum. Bu nedenle Turkiye'de sadece ailelerin gidebileceği otel konseptleri aileler için alternatif bir tatil çeşitidir. Otel içerisindeki diğer insanlar da çocuklarıyla birlikte olacağından daha rahat bir ortamda olabilirsiniz ayrıca bu otellerin düzenleyeceği turlarda ailelere yönelik olacaktır. Aile otelleri daha çok Antalya şehrinde bulunmaktadır. Acentanızdan bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Gençler için tatile gidilebilecek yerler

Eğer yaşınız 22'den küçükse Gençlik ve Spor Bakanlığının ücretsiz kamplarına katılmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Bu konu hakkında detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz. Heyecan ve eğlence arıyorsanız Bodrum, Marmaris ve Antalya bölgeleri gençler için en uygun yerler. Tavsiyem Bodrum / Gümbet bölgesi.  Siz gençlere önerebileceğim alternatif tatil çeşidi ise Marmarise yarım saatlik mesafede bulunan  Muğla / Akyaka bölgesine gitmeniz. Maddi durumunuz kısıtlı ise bu bölgede çadır kurarak hem ucuz hemde maceralı bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca Akyaka Türkiyenin en temiz doğal ortamlarından birine sahip bir alandır.

Yorumlar