Öğrenciler için pratik yemek tarifleri!

Yumurta ve makarnayla yapılan bütün kombinasyonları bir kenara bırakarak yazıma başlıyorum. Üniversite okurken çoğu kez aç karnına yatılan geceleri, bir ekmek parçasını 3-4 kişi paylaştığınız zamanları  biliyorum. Hele evde yemek yapacak bir fedaimiz yoksa dışarıdan yemek zorunda kalıyorsunuz. Bu da öğrenci bütçesini zorluyor. İşte tam bu noktada yemek yapmak için bir fedai aranıyorsa hiç çekinmeden bu işe girişin çünkü yemek yapmak sizin derslerle boğuşma sırasında ortaya çıkan stresinizi büyük ölçüde alır, ayrıca yemek yapan biri her zaman çevrenizde size olan değeri yükseltir, arkadaşlarınız arasında ayrı bi yere koyar, elbette kısmetinizi de açar :) diyerek pratik bir sabah kahvaltısından başlıyorum.

Kolay hazırlanabilen bir sabah kahvaltısı.

Evden çıkmadan önce kesinlikle sabah kahvaltısı yapmalısınız. Bu durum derslere olan ilgi ve dikkatinizi yükselten bilimsel bir gerçektir. Sabah kahvaltısını pratik olarak hazırlamak istiyorsanız evden gelirken annelerin yaptığı reçel, pekmez, tereyağı vs. gibi hazır ürünleri mutlaka yanınıza alın. Bunlar hem kolay hazırlana bilen bir kahvaltının hemde bütçenin zarar görmesi için önemlidir. Ayrıca bim, şok gibi super marketlerde zeytin, peynir, domates, salatalık vs gibi sebzeleri de ucuza temin ederek geniş bir tabak içerisinde bunları özenle hazırlayın. Fazla tabak  kullanmamak bulaşık birikmesini önleyecektir. Bir de unutulmaması gereken evde saydam bardak yerine kupa kupa kullanın evdeki her bir öğrenciye ait kupa olması da bulaşık birikmemesi için iyi bir uygulamadır.

Öğrenciler için akşam yemeği tarifi

Yeşil salata

Marul, soğan, biber, domates ve maydonoz kullanarak besleyici bir salata hazırlayabilirsiniz. Salata vucudun vitamin ve madensel madde ihtiyacını karşılar. Evinizden uzakta olduğunuz için bazi vitamin ve minarelleri eksik alabilirsiniz bu açığı salatayla büyük ölçüde kapatmanız mümkündür. Her akşam yemeğinde salatayı sofranızdan eksik etmeyin

4 kişilik pilav tarifi

Pilav yapmak makarna yapmak kadar basit arkadaşlar. Hem makarnayı süzerken elinizi yakma ihtimalinizde yok. Piyasadaki en ucuz ve kaliteli olan pilavı seçtiğinizi düşünüyorum. 2 su bardağı pirinci tepsi veya geniş bir tabağa koyuyoruz. Üzerini geçecek kadar ılık su ekleyip yaklaşık 15 dk bekletiyoruz. Daha sonra bir süzgeçe pirinci döküp suyun altında üzerinde ki nişasta gidene kadar karıştırıp yıkıyoruz. Süzgeçin altından beyaz su akmaya başladığında başarıya ulaşmış oluyoruz. Şimdi 4  su bardağı suyu kaynatıyoruz.Pilavı yapacağımız tencereyi orta ateşte ocağa koyup margarin (2 yemek kaşığı) veya sıvı yağ(çeyrek çay bardağı) ekliyoruz. Yağ hafif kızdıktan sonra süzgeçten geçirdiğimiz pirinci ekleyip yağ ile birlikte 3-4 dk kavuruyoruz ve sıcak suyumuzu pirincin üstünü çok az miktar geçecek kadar ekleyip dilediğiniz miktar tuz ekleyin ve karıştırın. Bir süre sonra su çekilecek ve pilavınız hazır hale gelmiş olacaktır. Suyun çekildiğini bir çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Bu rada önemli olan eğer pilavınızın tam pişmediğini düşünüyorsanız çok az bir su eklemeyle bu olayıda halledebilirsiniz. Ama bu konuda dikkatli olun yoksa pilavınız bir kek şeklinde tencereden çıkabilir.

Patetes Kızartmalı Mantar Tarifi

Yarım kilo mantar
1 tane soğan
2 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
3  adet domates
1 kaşık salça
4 adet patates (hazır dilimlenmiş patateste olabilir)

Soğan, biber ve  sarımcağı doğrayarak bir kaba doldurun. Domates ve mantarlarıda dilimleyerek ayrı bi kaba alın. Doğranan soğan, biber ve sarımsağı tencereye koyup orta ateşte kavurun.Kavrulmaya başladıktan sonra salçanızı ekleyip biraz daha karıştırın. Mantar ve domatesi tencereye döküp tuz ekleyerek bir süre daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın suyunu çektikten sonra hazır olacaktır. Mantarınız pişerken ayrı bir tavada pateteslerinizi kızartın. Mantarlar ve papatesler hazır olduktan sonra tabağın alt tarafına patateslerinizi üst tarafa mantarınızı dökün. Pul biber ve maydonozla dilerseniz tabağınızın üstünü süsleyebilirsiniz.

Sizlerinde pratik ve besleyici yemek tarifleriniz varsa  alt taraftaki yorum bölümünü kullanarak diğer öğrencilerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Merhaba farklı tarifler için şeflerin mutfağı yemek tarifleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.
    www.seflerinmutfagi.net

    YanıtlaSil

Yorum Gönder