Skype nasıl kullanılır? Skype'a Yükselin!

Windows live messenger  kullanıcı bilgilerimiz ile skype üzerinden artık oturum açabiliyoruz.Msn 8 nisanda tamemen kapatılıyor. Windows resmi web sitesinden  messenger indir sayfasına geldiğimizde ''Messenger yakında kullanımdan kaldırılıyor. Skype'a yükselttiğinizde kişileriniz sizinle kalır.'' yazısını görüyoruz. Bilgisayarımıza skype yükleyip msn kullanıcı bilgileri ile oturum açtığınızda arkadaşlarınızın skype üzerinde de olduğunu görüyorsunuz. Skype ilk başlarda size çok yabancı gelebilir ama kullanmaya başladıkça alışacaksınız.Şimdi skype kurulumunu ve nasıl kullanıldığını anlatalım.

Skype kişi engelleme nasıl yapılır , Skype Kişi ekleme,  Birinin beni skyptan sildiğini nasıl anlarım, skype görüntü ve ses ayarları, skype oturum açamıyorum konularının her biri yazının alt kısmında anlatılmıştır,

 Skype kurulumu
  • http://windows.microsoft.com/tr-TR/messenger/home linkine girin ve skype'a yükselin bağlantısına tıklayın.
  • Açılan sayfadan skype indir bağlantısına tıklayın ve dosyayı bilgisayarınıza kaydedin.
  • Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyayı çalıştırın karşımıza gelen ilk pencereden devam seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra sağ üst bölümden skype'ı kullanmak istediğiniz dili seçin ve kullanım kuşullarını okuyup sözleşmeyi kabul ettiğinize dair kabule diyorum ileri bağlantısına tıklayın.
  • Açılan sayfada bing'i arama motorum yap ve msni ana sayfam yap seçeneklerini yanındaki kutucuklara tıklayarak aktif veya deaktif yapın devam et seçeneğine tıklayın.
  • Bir süre skype'ın yüklenmesini bekleyin işlem tamamlandıktan sonra messenger'a benzer bir oturum açma penceresi karsınıza gelecek kullanıcı bilgilerinizi girerek oturumunuzu açın.
  • Skype'ı ilk kullanımızda sizden kamera ve ses ayarlarını yapmanızı isteyecektir.Gerekli olan yapılandırma ayarlarını tamamlayın, bu adımda yanlış birşey yaptığınızı düşünüyorsanız. Üst sekmelerden Araçlar > Seçenekler > Görüntü Ayarları veya Ses ayarları bölümünden düzeltebilirsiz.Ayrıca  genel ayarlar bölümünden windows açıldığında programın açılıp açılmaması gibi şeçenekleride kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Skype facebook gibi  geçmiş konuşma kaydınızı tutuyor bu seçeneği etkisizleştirmek için Gizlilik sekmesine tıklayın.
  • Çevrim içi olan arkadaşlarınızla kameralı ve sesli sohbet göndermek için orta bölümde yer alan görüntülü sesli arama başlat butunlarını kullanın.Görüntülü arama başladığında alt bölümde msn'de alışık olmadığımız bi kaç seçenek mevcut kamerayı veya sesi durdurup tekrar başlatabiliyoruz konuşma kalitesi ile ilgili bilgi alabiliyoruz.
  • Skype'ta kişi engelleme nasıl olur diyorsanız bilgisayarınızda yüklü olan skype programının güncel olduğundan emin olun skype güncelleştirmek için üst menülerden Yardım > Güncelleme kontrolü yap seçeneğini seçerek güncelleştirin daha sonra aynı msn kullanırken yaptığımız gibi engellemek istediğiniz kişinin üstüne gelin ve sağ tıklayın bu kişiyi engelle seçeneğini seçin.Eğer burada kişi engelle seçeneği yoksa karşı taraf sizi kişi listesinden silmiştir yada hala msn kullanıyor ve skypa geçmemiştir.. Diğer kişi engelleme alternatifini ise üst sekmelerden Araçlar > Seçenekler > Engelenmiş Kişiler sayfasına gelin ve ''Aşağıdaki listeden birinin adını şeçerek sizinle iletişim kurmasını durdurun'' yazan yerden yapabilirsiniz.
  • Skype kişi ekleme ise  sol alt bölümde bir kişi ekle sekmesine tıklayarak kişinin ad soyad yada mail adresini girerek ekleyebilirsin. Halen windows live messenger kullanan kullanıcıları skype üzerinden ekleyemeyeceğimizi üzülerek belirtiyorum.
  • Skype dosya gönderme konuşma yaptığınız penceredeki orta menüyü kullanarak dosya gönder seçeneğine tıklamanız yeterli.
Uyarılar

 Skype'a msn adresinizle bağlandıysanız tekrar giriş yaparken alttaki resimdeki gibi alternatif oturum açma yollarından microsoft hesabını seçin aksi halde oturumunuz skype adı ve parola seçeneği ile açılmayacaktır.

Skype'ta otomatik oturum açmayı engellemek istiyorsanız öncelikle var olan oturumunuzu üst sekmelerden Skype > Oturum kapat seçeneğinden kapatın giriş sayfasının en altında bulunan skype başladığında oturumu aç kutucuğunu etkisizleştirin.

Skype kullanırken herhangi bir problemle karşılaşıyorsanız veya bir özelliğin ne olduğunu anlamak istiyorsanız altarafta bulunan yorum bölümüne sorununuzu anlatarak destek isteyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Microsoft tarafından satın alındıktan sonra ciddi manada başarılı işler yapmaya başladılar. Hele ki msn messenger ile birleştirilmesi bana göre oldukça başarılı bir adım. Zira Msn Messenger gibi milyonlarca kullanıcısı bulunan bir hizmeti yine aynı şekilde yukarıda bahsettiğiniz yazıda da gördüğümüz Skype indir dev hizmetini birleştirmek on numara bir fikir olmuş.

    YanıtlaSil
  2. skype kaliteli olmasina ragmen hic isinamadim, yurtdisinda yasayip sadece ailemle konusmak icin skype kullanirim. Ama onu bile msnden haberlesip konusmak icin skype a geceriz.

    Simdi yeni bir alternatif bulmak gerekecek...

    YanıtlaSil
  3. skpe yi hiç beğenmedim.. msn daha iyiydi.

    YanıtlaSil
  4. şuan itibarı ile geçtim ama hiç hoş gelmedi kişi engellemesini anlatmış olsanız da yapılamıyor seçenek pasif çünkü..neden????

    YanıtlaSil
  5. Bir zamanların fenomeni msn messenger tarih oluyor. Özellikle facebook chat uygulaması son dönemde live messenger kullanımını oldukça etkilemişti. Hızla gelişen teknolojik sürece ayak uyduramayan msn messenger'da diğerleri ile aynı kaderi paylaşıyor...

    YanıtlaSil
  6. skype kişi engelleme yapmadan önce mutlaka güncelleştirmeleri yaptığınızdan emin olun eski sürümlerde kişi engelleme seçeneği çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  7. ben skype i yükledim bir kaç hafta sorunsuz kullandım fakat şu an şifremde hata olmamasına rağmen üzgünüz bir sorunla karşılaştık tekrar deneyiniz yazıyor kaldırıp yükledim durum değişmedi ne yapabilirim sorun nedir anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  8. Üzgünüz skypa bir sorunla karşılaştı yazısı bir süre sonra gidecektir ve sorunsuz bir şekilde skypa bağlanabileceksiniz. Msnden skypa geçiş sürecinde böyle sıkıntıların olması normal. Bu konuyla ilgili teknik birşeyler yapılması gerekiyorsa sizinle paylaşacağım.

    YanıtlaSil
  9. msn yı tekrar kullanmanın bir yolu yokmudur

    YanıtlaSil
  10. malesef microsoft skyptan tekrar msn'e geçişe izin vermiyor.

    YanıtlaSil
  11. ben bişey anlamdım skyp tan

    YanıtlaSil
  12. skype ı son anda kadar reddettim. msn şi gei istiyoruz... msn den skype a aktif bir geçiş olamaz... msn skype ı karşılamıyor... yapılan bu msn+skype anlaşmasıyla skype mecbur tutuldu, sonunda olacak olan belli, biri değil ikisi birden icq gibi tarihe karışacak ve türk kullanıcılar terkedicek...

    YanıtlaSil
  13. mesenger yada facebook ile oturum aç seçeneği bende çıkmıyor malesef

    YanıtlaSil
  14. sacma sapan bir program oflineyken kim online göremiyorsun ofline olana mesaj atamiyorsun nedir bu sacma skype ya

    YanıtlaSil
  15. skypede hesap aktifi nasıl yapılacak anlatırmısınız acil

    YanıtlaSil
  16. skype kullanıcı adımız bir yerde yazdığımız zaman otomatik tekrar çıkıyo bunu nasıl silcez b harfi ile başlıyosa biri b yazdığında otomatik çıkıyor ismimiz bide şifreyi kaydetse tam olcak böyle bi programmı olur yaa

    YanıtlaSil
  17. oldukça berbat yazılım.

    YanıtlaSil
  18. ya ben bana gelen mesajları ve iletileri nerden görebilirim

    YanıtlaSil
  19. skype den bi çok kullanıcı kadar bende memnun kalmadım..msn daha rahat ve kolay kullanılıyordu..bu karmakarışık bişey..biri ile yazışıyorsun konuşma ekranda kalıyor..msn de sayfayı kapatıp açınca herşey siliniyordu..yani biri yanınıza gelse herşeyi okuyabilir ..çok ama çok saçma bi şey skype..msn mizi geri istiyoruuuuuuuzzzzzz...ilgililere duyurulur.....

    YanıtlaSil
  20. skype'ın msn'den çok daha fazla özelliği olmasına rağmen yeni bir uygulama olduğu için kimse bilmiyor bu özellikleri 10 kişiyle kameralı sohbet,facebooka bağlanma vs. birçok yenilik mevcut.

    YanıtlaSil
  21. ARKADAŞLAR BEN HALEN MSN KULLANIYORUM SKYPE BOKTAN Bİ YAZILIM EN BASİT İŞLEMLER BİLE YAPILAMIYOR KİŞİ ENGELLEME YAZI KAREKTERİ MSN KADAR KOLAY DEĞİŞTİRİLEMİYOR BEN KÜÇÜK Bİ YAZILIM BULDUM NETTEN ONUN SAYESİNDE MSN Yİ ESKİSİ GİBİ KULLANIYROUM AMA SAKIN SYPE,YE GEÇMEMENİZ LAZIM OZAMAN MSN DEVRE DIŞI KALIYOR.

    YanıtlaSil
  22. skyp ta konuşalan msjlar nerden siliniyor acaba acil cvp verın lütfenn

    YanıtlaSil

Yorum Gönder