Oyun dünyası ve yaşam

Dünya hayatı ile oyun tutkusu birleşince ortaya çıkan oyunlar insanlara büyük bir özgürlük sunuyor. Kim istemez ki son model bir arabayla şehirde drift yapıp spin atmayı. Ya da özel görevler için yetiştirilmiş bir ajan olmayı.


Son yıllarda oyun dünyası kaliteli grafikler sunarken oyunların seneryoları da oldukça ilgi çekici bir hal almayı başardı. Oyun oynarken kendinizi bir filmin içerisinde ki baş rol artisti gibi hissediyorsunuz. Bu tarz oyunları listelediğimizde iyi ve kötü olarak ayrım yapılabilecek bir çok çeşit oyun da var piyasada. Şehir hayatıyla bütünleşen Gta tarzı kaliteli oyunları sizler için düzenledik.

Grand Theft Auto

Kentin içinde geçen oyunlar denildiğinde akla ilk gelen oyun Gta oluyor elbette hiç bir oyun onun ticari başarısına ulaşamadı. Gta Türkçe olarak büyük araba hırsızı demektir. Oyun içerisinde ki görevleri araba çalmadan bitiremezsiniz. Gta'nın son piyasaya çıkan oyunu Gta 4 muhteşem grafikleri ve seneryosuyla oldukça beğenildi Gta tutkunları 2013'ün bahar aylarında piyasaya çıkacak olan Gta 5'i bekliyorlar. Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde Gta 5'in türkçe olması için yapılan etkinlikler ses getirdi oyun büyük ihtimalle Türkçe olarak piyasaya çıkacak.

Just Couse 2

Bol aksiyon içeren, değişik araçlar kullanabileceğiniz, göklerde paraşüt ile sık sık dolaşacağınız bir oyun just cause. Gta ile kıyaslayacak olursak oyunun büyük bölümü şehir hayatı yerine kırsal alanlarda geçiyor,  ayrıca haritası Gta'dan daha büyük. Jast couse da kahramanımızın bir kancası var karşınıza büyük bir bina veya ağaç mı çıktı sorun değil kancanızı kullanarak tepelerine ulaşabilirsiniz.Just couse'un sevilmeyen tek yanı yapay zekanın oyuna yerleşmemiş olması. Oyunda ki düşmanlar çokta mantıklı hareket etmiyorlar buda oyunun gerçekçi olmasını engelliyor.

Mafia 2

Hayatında oynadığın en kaliteli oyun ne diye sorsalar düşünmeden Mafia 2 derim. 1940-1950 yılları arasında geçen oyun müthiş bir seneryo ile kurgulanmış. Eski tarz arabalar, evler, insanlar oyunda etkileyeci bir grafikle karşımıza çıkıyor. Oyunda karlı bir havada klasik bir arabayla yol almak inanılmaz keyifli.Oyunun da hoşlanmadığın tek sey sonunun gizemli bir şekilde bitmesi.Oyunun hazin bir şekilde bitişi sanırım Mafia 3 ün başlangıcı olacak.

Assasin's Creed 3
 
 Ubisoft'un tarafından yapılan assasin serileri tarihin tozlu sayfalarına sizi götürmekle kalmıyor o1700'lü yılları yaşıyorsunuz. Günümüz hayatının teknolojik ürünlerinden zerre kadar yer yok oyunda at üstünde büyük bir şehirde geçiyor maceramız. Seneryosu oldukça güçlü kurgulanmış olan oyuna başlamadan önce yapılması gereken işleriniz varsa halledip öyle oturun başına assasin bağımlılık yapabilir.

Yorumlar