Bilgisayarınız hızlı açılsın!

Bilgisayarınızın daha hızlı açılması için çeşitli yolları denememiz gerekir. Bilgisayarınızın donanım performansı, hard disk doluluk oranı ve başlangıç programlarında yapabileceğiniz değişikliklerle bu süreyi oldukça kısaltabilirsiniz.Eğer sizde bilgisayarım yavaş açılıyor veya bilgisayarımın açılması uzun süre devam ediyor diyorsanız bilgisayarınızın hızlı açılması için yapılması gereken resimli anlatımı takip edin.

  


1)Başlangıç programlarını kapatma

Bilgisayarınız açılırken oldukça fazla programın başlangıç esnasında açılması bilgisayarınızın açılış  ve kullanılabilir hale gelme süresini uzatacaktır.Açılış programlarını kapatmak için Başlat tıklayın arama kutusuna msconfig yazın üst tarafta görünen msconfig.exe programına tıklayın daha sonra üst sekmelerden başlatma seçeneğine tıklayın ve sürekli kullanmadığınız programların yanındaki kutucuklardan işaretleri kaldırın. Böylelikle kapattığınız programlar açılmayacak ve başlatma süresi bir miktar kısalacaktır.


2)Hard diskinizin bakımını yapın 

Bilgisayarınızda gereksiz olan herşeyi silin.Bilgisayarınızı satın aldığınızda bilgisayarınız ile gelen gereksiz programları program ekle kaldır yöntemiyle kaldırın. İnternet tarayıcılarının bilgisayarınıza yüklediği çerezleri silin. Çerezleri kaldırmak için ccleaner adlı programı kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdan sildiğiniz veriler hard diskinizde parçalanmaya neden olur.Başlat ve arama kısmına disk birleştirici yazarak üst tarafta görünen program ile diskinizi birleştirerek hard diskinizin bakımını yapın.


3)Hdd yerine Ssd hard disk kullanın 

Bilgisayarınızda açılış performansını arttırmak için yapabileceğiniz en önemli şey Hdd hard disk yerine Ssd hard disk kullanmaktır.Hdd hard diskler sdd hard disklere göre farklı bir çalışma prensipleri vardır.Sdd hard disklerin tek kötü yanı günümüzde oldukça pahalı olmalarıdır.Ancak bilgisayarınızın hem açılış süresini hemde hızını oldukça artıracaktır.






Ssd ve hdd hard disk performans karşılaştırmasını bu videodan izleyebilirsiniz.



Yorumlar