Öğrenciler için para biriktirmenin yolları 7 altın kural!

Para biriktirmek kadar keyifli iş yoktur heleki öğrenciyseniz biriktirdiğiniz paralarla büyük işler yapabilirsiniz.Gelin 7 altın kural ile  para biriktirmeye başlayalım!

Kural 1)Kendinize bir kumbara yapın! Bu bir konserve kutusu,kavanoz vs. olabilir önemli olan bu kumbarayı kendinizin tasarlaması içinize sinen yapıştırmalarla kumbaranın dışını donatın! Sizin tasarladığınız kumbara para biriktirme alışkanlığını kazanmanıza büyük fayda sağlayacaktır.

Kural 2)Her gün evden çıkarken sahip olduğunuz paranın ufak bir kısmını kumbaranıza atın. Günde 10 lira ile evden çıkıyorsanız 1 lira kumbaraya atmak yeterli olacaktır. Paranızın %10'u kumbaraya!

Kural 3)Arkadaşlarınızla vakit geçirmek için dışarıya çıktığınızda lux cafelerde zaman geçirmek cebinizdeki paranın hızla tükenmesi demek orta halli yerleri tercih edin!

Kural 4)Elinize günlük harçlığınızın dışında para geçiyorsa(bayram harçlığı vs.) bu hedefinize ulaşmak için mükemmel bir fırsattır bu parayı kullanmadan kumbaraya atın!

Kural 5)Gereksiz harcamalardan kurtulun! Sigara ve alkol kullanıyorsanız kesinlikle bırakın. Bu sağlıklı bir hayatında başlangıcı olacaktır. Her gün sigaraya verdiğiniz parayı kumbaranıza atın.

 Kural 6)Ailenizi bu durumdan haberdar edin şüphesiz ki ailenize yük olmadan bir şey satın alabilmek onların oldukça hoşuna gidecektir ve bu konuda size destek olacaklardır buda kumbaranıza artı olarak para sağlayacaktır! 

Kural 7) Döviz kurlarını takip edin biriken paranızı toplayın dolar, euro veya altına yatırın. İyi tahminler size para artışı olarak geri dönebilir. Ve kendiniz için bir para kazanma yolu olarak bu durumu kullanabilirsiniz. Tahminleriniz olumsuz sonuçlanırsa bir miktar kaybedebilirsiniz dikkatli olun!

Hedeflediğiniz şeyi satın aldığınızda kendinize yeni bir hedef belirleyin bu işin sürekliliğini kazanmanız gelecekte ki  hayatınızda da oldukça fayda sağlayacaktır. Ayrıca bu yöntemle ile ne kadar para biriktirdiğinizi yorum olarak bizimle paylaşın başarı hikayenizle bizde cesaretlenelim. Bol kazançlar Dolsun Kumbaralar ! Bu yayın yaklaşık 200.000 kez okunmuştur. Siz değerli okuyucularımıza teşekkür ederiz. Diğer sayfalarımızı da ziyaret ederek faydalı konulara ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Offf günde 2 lira filan veriyolar o da şansım varsa tabi 35 TL biriktirmem gerekiyor bunlar benim için çok zor kurallar zaten harcamıyorum bile.

    YanıtlaSil
  2. ben başladım 1 ay oldu yaklaşık 100 lira birikimim oldu :) devam etmeyi düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayn bence ps3 almayi düşünüyorum ve alacağım o ps3

      Sil
  3. 1 senede 8 milyar biriktirdim gittim kendime bi doğan slx aldım çok mutluyum

    YanıtlaSil
  4. günde 20 tl alıyorum 9'u sigara 2.5'u yol parası 5 de yemek işte günde 3.5 tl den bende 105 tl birikti tavsiye ediyorumm :)

    YanıtlaSil
  5. ben eylül ayında başladım biriktirmeye demirden bi kumbara yaptım ve içinde 400 küsür lira var sadece sabahları fazla parayı atın birikiyor ve ailemde para veriyor atmak için teşvik nede olsa

    YanıtlaSil
  6. bende para biriktirmek istiyorum 69 tl kadar bir birikimim var şuan haftada 30 tl kenara atmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  7. ben de bugün başlamaya karar vedim günde 1 lira falan atarsam amacıma ulaşabilirim inşallah.fikirler için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Ben bi öğrenciyim ve yaklaşık 2000 liraya ihtiyacım var :D Yine de biriktirdiğim kadar biriktircem 2014e kadar.

    YanıtlaSil
  9. ben de denemiştim eylenceli çok ama 600 tl filan olunca hemen kendi kendime yeter diyorum ve harcamaya başliyorum kendime dur diyemiyorum bana bunun için tavsiye verir misiniz lütfen???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumbaranı hiç açma parayı da görme bence

      Sil
  10. merhaba melek para biriktirmeden önce bir hedef koymalısın keddine örneğin bir bilgisayar alacağım 1500 liraya ihtiyacım var gibi.bu şekilde o parayı harcamaktan vazgeçeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  11. bende bugun başlıyorum canon makine alcam ama çok sabırsız birisiyim günde 15 tl alıyorum bunun 10 tlsi sigara v.s ye gitse 5 tl kalıyo + ları saymasak ayda 150 tl gircek kumbarama
    bu 5 aya felan toplasam 750 tl felan yapıyor + ları saysak 900 yapar 900 ü peşin veririm geri kalanıda taksile hallederim çok sağolun yardımcı olduğunuz için herşey bi amaçla başlıyor
    yılmamaya çalışın gerisi elbet gelicek

    GÜNCEL---

    YanıtlaSil
  12. ben yeni okudum paten alıcam 200 tl 300 tl civarı biriktirmek istiyorum ama haftada elime 20 tl hafta içi toplam 1 tl 2 tl geciyor 1 aya ben ne kadar biriktiririm

    YanıtlaSil
  13. günde 5 lira alıyorum sabah okula kahvaltısız gidiyorum (mecburen)
    ve akşama kadar aç kalıyorum (okul tam gün olduundan dolayı)
    çok zor oluyor ama 2700 tl briktirdim 1-2 yılda ve harika ötesi bir lap top aldım yine biriktiriyourum ,zorlanabilirsiniz ama yılmayın , asla vazgeçmeyin ...

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar ben 14 yaşında öğrenciyim ve 18 yaşıma geldiğimde Londra'ya gitmek istiyorum. Bu konuda gerçekten çok ciddiyim. Ve bu yüzden yaklaşık 20-25.000 lira para biriktirmem gerekiyor dört sene içerisinde. Ev kirasıydı, okuluydu, uçak biletiydi vs. Önerileriniz neler?

    YanıtlaSil
  15. BENDE artık bugunden itibaren başlıyorum

    YanıtlaSil
  16. Ben yeni köpeğimi verdim komşuma, ama keşke vermeseydim. Bir araştırdım ki köpek eğitimi hersey dahil 125 tl imiş. Zaten annem zor izin verdi. Şimdi beleş köpek alabileceğim binlerce ilan var zaten. Benim normal olarak bir köpek eğitim merkezine 300 tl biriktirmem gerek. Belki eğitimli olursa annem bakmama izin verir yaa -_-

    YanıtlaSil
  17. Biriktiremıyorum !

    YanıtlaSil
  18. ben telefon almak istiyorum ve alacağım telefom 600 tl falan ayda elime 300 tl para geçiyor bunun 150 tlsini kumbaraya atarsam yaklaşık olarak 4 ayda tamamlarım oleyyy

    YanıtlaSil
  19. benim şuan 80 tl birikimim var ve 400 tl hedef var bakalım

    YanıtlaSil
  20. şuandan kumbara yapmaya başlıyorum..

    YanıtlaSil
  21. bemde okullar acildin mi baslicam okul bitene kadar biriktircem bakalim nekadar param olacak

    YanıtlaSil
  22. ben butun eski esyalarimi satarak
    cd dvd kalem odevler kitap mitap
    2 ayda 400 Tl biriktirdim.
    haftalik zaten 50 aliyorum.
    30 unu biriktiriyorum
    20 tlsinide tasarruflu kullaniyirum.
    en kolayi
    skywalker72

    YanıtlaSil
  23. Ben bugunden itibaren basladim insaallah bakalim.

    YanıtlaSil
  24. Ben 600 tl biriktirmeye çalışıyorum ama dershaneye gittiğim de abur cubur alıyorum. Harcama isteğime nasıl.karşı koyarım

    YanıtlaSil
  25. 16 eylül de başladım 29 na kadar 15 tl biriktirdim kendime telefon alacağım alacağım telefon 300 tl 2014 ağustoza kadar biriktireceğim.

    YanıtlaSil
  26. Arkadaşlar biriktirmeye başlayalı hemen hemen 1 hafta oldu 60 tl civarı param var hedefimde araba yada motosiklet almak var bu miktarı en az 15 bin tlye çekmem gerekiyo bakalım nolcak. Üniversiteye hazırlanıyorum hatta çözdüğüm soru başına ailemden para bile alıyorum :)

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar bende para biriktirmek istiyorum 250 tl ye telfon alacağım 100 tl 'm zaten var fakat 150 tl eksigim var bu parayı bürüktürmem lazım aylık 45 tl alıyorum fakat bu para çok az ğeliyor lütfe tavsiyede bulunun lütfen :)

    YanıtlaSil
  28. 16 eylül de başladım 29 na kadar 15 tl biriktirdim kendime telefon alacağım alacağım telefon 300 tl 2014 ağustoza kadar biriktireceğim. ben bu yorumu yapmıştım bayram filan şuana kadar yani eylülün 29 doku zun dan bu yana 80tl biriktirdim.

    YanıtlaSil
  29. Arkadaşlar ben tam profesyonel canon fotoğraf makinesi almak istiyorum. 14 Yaşımdayım. Çok sabırsızım :( Annem ve babam kendi paranı biriktir al diyolar. haftalık 15 tl alıyorum. günlük 3 lira oluyo. oda sadece öğlen yemeğine yetiyo :( nasıl biriktircem ? off.. asla alamıcam :(

    YanıtlaSil
  30. Ben 14 yaşındayım. Profesyonel fotoğraf makinesi almak istiyorum ama çok sabırsızım. Biriktirdiğim kumbaradan da para alabiliyorum bazen kendimi nasıl durdurucam bilemiyorum. Yardım eder misiniz lütfen ? :(

    YanıtlaSil
  31. Bende 5gun once basladimherseimden
    bir miktar kistim simdi elimde 70tl vr

    YanıtlaSil
  32. Bende bugün baslıyorum umarım biriktirebilirim ama bana tavsiye gerekli bn para harcamayı çok severim kendimi durduramıyorum bide her ay 3,4 tane dergi alıyorum nasıl biriktiricem bn ya TAVSİYE LÜTFEN !

    YanıtlaSil
  33. nokia lumia veya farklı bir telefon almak istiyorum. normalde para birikteren biriyimdir ama son 3 senedir ne oldu anlamadım. umarım hedefime ulasirim, hedefime ulasinca insallah bur sevincimi paylasmak istiyorum..

    YanıtlaSil
  34. Bence para biriktirmek en iyi şeylerden biridir. Çünkü bende para biriktirmeye
    başladım. inşallah bir kumbarayı bitirir, 2.sine geçerim. çünkü para biriktirmek
    insana dilediğini aldırır ve sahip olmamızı sağlar. sizde para biriktirmeye baş-
    layın. hoşçakalın. ben tuğçe özer

    YanıtlaSil
  35. şu anda 2,65 kuruşum var. 2,65 kuruşun üstünden başlayacağım biriktirmeye.
    sizede tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  36. bence para biriktirmek en iyisi. çünkü para dilediğine kavuşmak demektir.
    ben tuğçe Özer

    YanıtlaSil
  37. para birikimi en iyisi

    YanıtlaSil
  38. Merhaba ben adımı vermeyen kişiyim
    biliyormusunuz para birikimi çok iyi bir şey. çünkü fazla kumbara dolusu para
    dildiğinize kavuşmak, demektir. ben çok eskiden para biriktirince dilediğime
    kavuşabildim. örneğin bir para biriktirdiğimde tuhafiyede bir okul çantası gör-
    düm çok pahalıydı. o çantaya kendi paramdanda ekledim ve aldım.
    çok şugardır değilmi bu yüzden para en iyisi galiba. biliyormusunuz
    benim maaşım var. 450 lira toplam maaşım. bu yüzden aklıma bir fikir geldi.
    ben diyorumki babam benim üzerime banka hesabı açtırsın bu sayede çok
    param birikir ve dilediğimi alır, ttnet faturalarımı yatırırım şipşak nasıl fikir, ha-
    rika fikir değilmi . hem böylece çok param olur bayramdaki paralarımı eklerim.
    nasıl fikir harika fikir değilmi.

    YanıtlaSil
  39. sizlere para biriktirdmeyi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  40. merhaba yine ben benim adım tuğçe özer
    biliyor musunuz para birikimi çok önemlidir. üstelikde Euro çünkü Euro alman-
    ya doşlanddan kazanılıyor. ama türk paralarıda en iyisi. çünkü para olmasaydı
    dilediğimizi alamazdık. bayramlarımızdada para birikimi olmazdı. hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  41. merhaba yine ben ben bu e-postayı türkiyeden yolluyorum
    bence para birikimi en iyisi. Çünkü para birikimi diye bir kural olmasaydı istediğimizi alamazdık. Ama para birikimi diye iyiki bir kural var.
    ayrıca ben her bayram kağıt para biriktirerek toplamda 1000.300 lira para
    biriktirdim. acaba diğer bayramlarda kaç lira toplayıp 1000.300 liramın yanına
    ekleyeceğim. ben tahminimce bayramlarda 100 ve 350 lira para biriktiririm.
    eesini bir hikaye ile anlatayımmı
    bir zamanlar annem ve dayılarım çok küçükken iş bankası kumbaraları almışlar,
    sonra her üçüde kendi iş bankası kumparalarına para biriktirip bankaya götürüp
    anahtar ile kumbarayı açtırmışlar ve paralarını alıp kumbarayı bankada bırakmış
    lar. sizede tavsiyem sizlerde para biriktirmeye başlayın. o zaman herşey daha
    iyi olur.

    YanıtlaSil
  42. biliyor musunuz komşumuz küçük bir yavru köpek almıştı. fiyatı 350 lira. ama
    şimdi yavru köpek büyüdü. hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  43. merhaba yine ben
    biliyor musunuz para birikimi çok önemlidir. çünkü para biriktirmek dilediğini
    aldırır. bu yüzden ben paramın ½ 1 ni biriktirdim. ama yakında daha çok birikim
    yapacağım. inşallah çok birikimim olur.ve bankada çok param birikir. bende
    dilediğimi alırım.

    YanıtlaSil
  44. ben artık 25 10 ve 5 kuruşluk birikim yapıyorum. belki yanlarına 1 lirada ekleye-
    bilirim. bilemiyorum. hoşçakalın. bay bay.

    YanıtlaSil
  45. Arkadaşlar benim hedefimde android bir tablet var ama kumbara yapmak istemiyorum ve ailem izin vermiyor para biriktirmeme ancak karnem iyi gelirse onlar alıcakmış tableti dersime çoq çalışıyorum ama başaramıyorum bir türlü kumbara nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz ve ben çoq sabırlı bir insanım.. :=)

    YanıtlaSil
  46. bence sen en iyisi konserve kutusu ya da kavanozu istediğin sticker ile süsleme
    yap. kapağını delik aç. al sana kumbara. anladın mı mert. hadi sende dene
    anlarsın tamammı.

    YanıtlaSil
  47. para biriktiriyorum 8-9 ay telfon alcam :D

    YanıtlaSil
  48. telefonu alabilmen için 8-9 ay beklemen gerekir. bak benim fikrim var.8-9 ay para biriktir. üzerine 15-20 gün daha biriktir. o zaman çok para olur. dene o zaman bu fikre alışacaksın eminim. haydi dene iyi şanslar.

    YanıtlaSil
  49. nasıl hoşuna gitti mi bu fikir heh demiştim sana hoşuna gidecek bu fikir diye.
    inşallah bu fikrimi deneyebilirsin . hoşça kal.

    YanıtlaSil
  50. merhaba yine ben artık para biriktiriyorum şimdilik 15 lira biriktirdim bakalım
    daha kaç lira biriktireceğim. hoşça kal.

    YanıtlaSil
  51. merhaba yine ben
    şimdiden para biriktirmeye başladım. Ama bir sorunum var. hani geçen sefer
    15 lira biriktirdiğimi söyledim ya heh işte maalesef o parayı harcamak zorunda kaldım. ondan sonra yedi buçuk lira biriktirdim. O parayı babam elimden aldı.
    yani yeniden para biriktiriyorum. inşallah babam o parayıda almak zorunda
    kalmaz. çünkü babama 10 taksit yaptık. yani babam 10 ay da 1er 1 er ödeyecek. bu yüzden 9 tane kumparaya ihtiyacım olacak. çünkü ilk kumparaya
    biriktirmeye başladım. yani kısaca para demek dilediğimizi almak demek.
    bu yüzden para birikimi yapıyorum. belki kendi kumparamı yapabilirim. yani
    benim bir komşum var adı leyla yani leyla abladan boncuk istemem gerekecek
    çünkü boncuk işi yapıp satmayı planlıyorum. yani deminde dediğim gibi leyla
    abladan daha çok isteyeceğim sonra boncukları ipe dizip satacağım sattığım
    boncuk işi paralarımı kumparama atacağım. belki de annem beni belediyenin
    boncuk işlerine verirse orada boncuk işi yaptığımda belki de trilyon verirler.
    bilemiyorum. belki de yılbaşı piyangosu alırım. aldıktan sonra dikkatli okurum
    içinde para vardır diye bu yüzden belki de bankada hesap açtırmayı planlıyorum
    yani şu yüzden planlıyorum eğer bankada hesap açtırırsam bir sürü trilyon param olur birde istediğim odayı alırım. nasıl fikir. para biriktirmemin yolu bu.

    YanıtlaSil
  52. hepinize meraba benim adım kübra ben para biriktirmekte çok zorlanıyorum 5 günde 25 tlm oluyo 20 gündede biriktirsem100 tlm olur iyşlah olur dua edin nolur

    YanıtlaSil
  53. Merhaba , Günlük 10 TL para alıyorum 2.5 lirası yol parası , geriyo kalıyor 7.5 lira sigara parasıydı vs. hiç biriktiremiyorum birde iddaa oynuyorum haftada 20-30 lira iddaaya param gidiyor tutucak diye hırs yapıyorum , Zaten yazın calısıyorum 3 ayda 2500 civarı biriktiyorum ama yaza kadar cok var ben şimdide biriktirmek istiyorum ne yapmam gerek

    YanıtlaSil
  54. merhaba yine ben
    biliyor musunuz ben para birikimi yapıyorum geçen ay 15 lira biriktirmiştim.
    yaz tatilimde 12.5 [on iki buçuk] lira biriktirmiştim sonra 13 lira biriktirdim .sonra
    on iki buçuk lira ile beraber harcamak zorunda kaldım. sonra geçen ay 15 lira
    biriktirdim. sonra o parayıda harcadım. sonra yedi lira biriktirdim. o parayı da
    babam aldı. sonra yeniden para biriktirmeye başladım Ama tek sorun var. o da
    kantine borç yaptım. şöyle anlatayım
    şimdi okul çıkışı kantine gitme planı yapmıştım. sonra geçen günden de çiğ köf-
    te borcum vardı. okul çıkışı pizza tost da aldım. yani borcum dahada arttı.
    yani 4.5[dört buçuk] lira oldu. borcum tabii babama söyleyemedim. şimdi
    ne yapacağımı bilmiyorum. bu yüzden babama yalan söylemek zorunda kaldım.
    deminde dediğim gibi yeniden para biriktiriyorum. HAYIRLISI inşallah. hiç boşuna dememişler her şeyin bir hayırlısı vardır diye bu yüzden para birikimi
    yaparken her şeyi hayır a bırakıyorum. bakalım bu sefer ne kadar para birikimi
    yapacağım. belki de 40 belki de 66 lira belli olmaz. ne kadar olacağı belli olmaz.
    bakalım HAYIRLISI inşallah.

    YanıtlaSil
  55. ne yapman gerek biliyor musun para biriktir. Sonra parayı bir kenara sakla daha
    sonra yeniden para birikimi yap ve diğer biriken paranın yanına ekle. bu dediğimi 1 kere değil her yıl dene bunu hem böylece çok para ve trilyonun olur

    YanıtlaSil
  56. merhaba sana mesaj atan kişiyim
    benim dediğim fikrimi denedin mi denediğiysen aferin sana demiştim yarayacak diye. denemeye devam et işe yarar.

    YanıtlaSil
  57. hadi göreyim seni

    YanıtlaSil
  58. Benim herkese bi tavsiyem var bende yeni yapmaya basladim. Kumbaramin altini bantla kapattim suan ne kadar param var bilmiyrum kapali olduğu icin icinden para da alamiyorum hedefime ulasmam icin daha zamanim var. Umarim herkes diledigini alir. Allah yardimciniz olsun. Biraz sabır sadece.

    YanıtlaSil
  59. bence de biraz sabır. çünkü eğer sabırsızlık yaparsak bu hiç hoş olmaz. yani hiç
    para birikmez sabırsızlık yaparsak. bu yüzden sabırsızlık iyi bir şey değildir.
    lütfen sabırsızlık yapmayalım lütfen. para biriktirirken bir kaç zaman sabırlı olalım. böylece çok iyi para birikimi olur.

    YanıtlaSil
  60. Merhaba arkadaşlar haziranda balom var prensesler gibi olmak istiyorum ve yaklaşık haftada 10 tl alıyorum 6 ay zamanım var haftada 5 tl biriktiricem 1 ayda 4 hafta var 5x4=20 20x6= 120 tl ediyor bana 250 lazım 130 annem verece bu iş tamam :-)

    YanıtlaSil
  61. Merhaba arkadaşlar yaşım 14 haftalık 30 TL alıyorum yol parası ailemden haftanın 4 günü dershane var okula arada sırada evden götürüyorum.Biliyorum parayı boşa harcayacağım ama 3-4 aya oyuncu klavyesi almayı planlıyorum.Logitech g105 ama günde kaç tl yada ayda kaç tl atmalıyım onu almak içi 100 tl biriktirmek için.hünlük 1 lira olabilirm,???

    YanıtlaSil
  62. Benim şuanda tam olarak 101 liram oldu.
    Çok az ama ailemden para almıyorum.
    Sadece haftalik 20 tl den kendime harçlık yapıyorum.

    YanıtlaSil
  63. Ben gitar almak istiyorum. Alacağım gitar 175 TL . 50tl birikimim var. Haftada elime 20 tl geciyor. Bunun 10'unu kumbaraya atarsam 3 ay kadar sürer. İnşallah yılmadan bitiririm şu işi.

    YanıtlaSil
  64. kendime bir telefon alcam 650 tl.şuan 30tl var.2.dönemin sonunda da 100 tl alcam.daha kolay yollar varmı daha çok para biriktirmek istiyorum

    YanıtlaSil
  65. bende elektrikli bisiklet almak istiyorum malum okuliçin aldığım para 2 3 tl oluyo 1 tlsini atıyorum okul dışıda harçlık amaçlı alıyorum 1tl felan atıyorum şuan 5tl var allah bereket versin eğer birikmesse tatilde çalışmam gerekk

    YanıtlaSil
  66. ben ekobis almayı çok istiyorum bugün başladım inşallah 3 ay tatile kadar birikir şu an 5 tl var allah bereket versin lmayı çok istiyorumm

    YanıtlaSil
  67. Başlıyorum ve okul bitimine kadar biriktiricem... HEDEFİM : OYUN BİLGİSAYARI

    YanıtlaSil
  68. 952TL PARAMIN 799TLSİNİ HARCAMAK ZORUNDA KALDIM 1000TL NASI YAPABİLRM

    YanıtlaSil
  69. ben günde 5 tl alıyom oda okul harçlığı
    2.50 tl sini kumbaraya atıyorum param biriktimide oruspu bi karı bulup para verip sikiyorum çok mutluyum tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  70. çok fakiriz hiç para biriktiremiyorum :( ve biriktirdiğim paralarımı ailem hep alıyor off napıcam ben

    YanıtlaSil
  71. Ben 5 ay once basladim bir telefon alabilmek icin ve GM Discovery cikti.
    Kendimi onu almaya adapte ettim ve su an onunla yaaiyorum bu yorumu :-)

    YanıtlaSil
  72. ne yapacaksın biliyor musun
    kendine konserve kutusundan veya kavanozdan kumbara yapıp para birikimi
    yapmak ve birikim yaptığın paraları sakla. o zaman ailen paranı almaz.

    YanıtlaSil
  73. Bende baslamayı dusunuyorum sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  74. nasıl fikrimi beğendin mi.

    YanıtlaSil
  75. ya bu para biriktirmekte çok zor ya kıs kıs nereye kadar ama :( :(

    YanıtlaSil
  76. para vermiyolar ki

    YanıtlaSil
  77. ben bugün başlıcam paramı biriktirmeye aylık 50 TL alııyorum bana az geliyor sayılır. Yani 10 tl okulda harcasam 15 tl de başka ihtiyaçklara gitse 25 tl kalır 5 tl de herhangi bir şey desek gene 20 tl kalır her ay 20 tl kumbarama koysam hedefime ulaşmam çok zzor çünkü benim hedefim 4 bin tl :d ben bu parayı kaç yılda biriktiririm.hmmm az önce hesapladım hesap makinesinde 200 yıl çıktı sanırım ben yanlış hesapladım :D

    YanıtlaSil
  78. benim ne zaman ne alacağım belli deyil oyüzden pek para biriktiremiyorum 5 ayda 91 tl biriktirdim kendime tablet alıcam daha çok para biriktirmem lazım

    YanıtlaSil
  79. para biriktirmek çok zor

    YanıtlaSil
  80. Ben senin yerinde olsam 5 lira atardım kumbaraya. O zaman toplamda 150 lira
    şekilli birikim yaparak 150 liranın üzerine devam ederdim para birikimine. Buldum. Sende bir yere çıkmadan önce 5 lira at kumbaraya o zaman 150 lira
    birikim olur. O zamanda 150 liranın üzerine de devam et birikim yapmaya o zamanda ne kadar olur bilir misin 567 milyara kadar yükselir. Haydi sende para
    birikimine başla 567 milyardan daha fazla biriktir.

    YanıtlaSil
  81. Ben de bugünden başladım biriktirmeye önüme de 1500-2000TL'lik bir laptop hedefi koydum. Bakalım ne kadar başarılı olacağım, gerçi ben çok umutluyum :)

    YanıtlaSil
  82. Selam,benim yaptığımı söylesem gerçekten inanmazsınız.
    Ben, 4 yaşından beri sürekli bir birikim yapma alışkanlığın var nedense :D
    Şu anda 14 yaşındayım ve her gün para biriktirerek ;

    iPad 2 64 GB + 3G => 2.090 TL
    Galaxy s3 mini => 990 TL
    Samsung Ativ Notebook => 2.750 TL
    Şimdi de hedefim iPhone 5S ve kasada 1250 TL var.ve şunu söyleyeyim;

    Bakkala giderken ÇOK SIK RASTLADIĞIM BİR OLAY LÜTFEN OKUYUN ; adam 2 tl almış, 1 tl'si ile içecek alacak diyelim,kalan parayı ZORLA HARCIYOR. Lütfen siz de böyle yapmayın tüm arkadaşlarım böyle maalesef :D
    www.onurgedik.com

    YanıtlaSil
  83. Merhaba Arkadaşlar, Ben aralık ayında buraya para biriktiremiyorum diye bir yorum yapmıştım.Şuan Şubattayız Yani aradan 2.5 - 3 ay civarı geçti ve ben baya bir birikim yaptım.Öncelikle günlük 10 lira alıyorum. 2.5 lirası yol parası, geriye kalıyor 7.5 . 5 lirasını sabah evden cıkarken direk kenara atıyorum ,, geri 2.5 kalıyo onu ise cebime atıyorum. 3 gün boyunca 7.5 oluyor bir paket sigara alıyorum oda 2-3 gün yetiyor işte.Her gün 5 liradan ben 3 ayda 450 lira biriktirdim ve kendime Ziraat bankasından BankKart çıkarttım hepsini oraya attım orda duruyor istedigim zaman ordan çekip harcıyorum veya sigarayı direk ordan çektiriryorum. Ve her hafta elime 10-15 lira geçtiginde karta atıyorum cok güzel birikiyor tavsiye ederim 200 den fazla biriktirirseniz kart çıkarın ona atın :D

    YanıtlaSil
  84. merhaba arkadaşlar ben 13 yaşındayım. Ailemin verdiği harçlıkları biriktirip ipad mini almak istiyorum ama para biriktirmeyi bir türlü başaramıyorum sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  85. merhaba arkadaşlar bende 00 13 de mesaj atan kız gibi 13 yaşındayım. ama nedense para birikimine bayılırım . Çünkü ben 3 gün önce samsuna gitmiştim.
    sonra orda 5 lira birikim yaptım ve kardeşim nisa nur ve ben ikimize bir şey aldım. Sonra eve geldiğimizde cici annemden izin isteyerek yedik. İstanbul da iken 20 lira biriktirdim. üzerine devam edeceğim ve internetteki genç odayı alacağım. Bakalım o zamana kadar ne kadar param olacak. inşallah çok olur.
    AMİN.

    YanıtlaSil
  86. günde 6,5 lira alıyordum yetmiyordu arkadaşım vasıtasıyla müdüre kendimi acındırdım bedava yemek hane kartı aldım o kart günlük 3 liraydı arkadaşa 2 ye sattım hergün dolmuş çok kalabalık oluyor giriş çıkışta para vermemeye başladım
    2,5 tl cebimde kaldı öğlenleride yemekhaneciye ilk gün müdürün haberi var ben kartı almadım sonra alacam dedim bi kere müdürü aradı sonra yemekde bedava geldi 6,5 alıyodum 8.5 dönüyodum eve 1 hafta birikip kızlarla parayı yiyodum

    YanıtlaSil
  87. 2 ayda 250 liram oldu

    YanıtlaSil
  88. Bnm 79 lira arka borcm var onu ödücem gnlk 3tl alıyom hiç harcamadan vercem arka sonra biriktircm

    YanıtlaSil
  89. Merhaba ben 1 Ocakta basladim. şuanda 240 TLfalan var ama ben aayrıca bayramlarda akrabalarından euro ve dolar aliyorum. Günlük harcligim 10 TL 6lirasi yemek fişi.... Sizce iyi bir birikim mi he bu arada kumbarayi kendim yapmadim yilbasinda hediye geldi

    YanıtlaSil
  90. Merhaba yine ben... 6 yasimdan beri yukarıda yazdigim gibi para biriktiriyordum ve aldiklarim ve bu arada 11 yasindayim.
    Nintendo wii >>> 500
    Samsung galaxy note 10.1 >>> 1500
    GM Discovery 16 GB >>> 700
    Bunlar önemli olanlar arada arkadaslarima aileme suprizler.... Kendim için birşeyler müzik CD.... Ayrıca tatile ciktigimizda kendi paramdan harciyorum ve şimdiki hedefin okulumun düzenlediği Londra gezisi için 7500 tl

    YanıtlaSil
  91. Merhaba arkadaşlar.Ben 12 yaşındayım.Para biriktirmeyi çok seviyorum.Küçük yaşta alışmışım. İyi ki ailem öğretmiş.Her neyse para biriktirerek kendime telefon aldım.O zamanlar normal kumbara kullanıyordum.Çok geç biriktirdim.Ama şimdi kendime APPLE İPAD MİNİ veya PUMA FİTNESS AYAKKABISI veya NİKE SIRT ÇANTASI almayı düşünüyorum sizce ne almalıyım.İnsan kumbarasını kendisi yapınca daha kolay biriktiriyor.2 ayda 75 tl oldu.

    YanıtlaSil
  92. merhaba arkadaşlar bende 3 yaşindan beri para biriktiriyordum telefon aldim şimdi ise bir tane elektrikli bisiklet almak istiyorum biriktirdiğim 500 lira oldu harika birşey

    YanıtlaSil
  93. Arkadaşlar ben haftalık 20 tl alıyorum.Kendime Bir oyun klavyesi 57 tl bir oyun faresi 66 tl bir de mouse pad 20 tl(biraz pc düşkünüyümde :) ).Orada yazmışssınız ailenize söleyin diye ben söyleyemem ailem benim bu istediklerimi gereksiz olarak görüyor ama ben öle düşünmüyorum.Nasıl biriktirebilirim.

    YanıtlaSil
  94. merhaba ben 02.03.2014' ten biriktirmeye başladım şu an 20 tl birikti. ama benim 600 veya 500 tl'ye falan ihtiyacım var. o parayla da telefon alıcam telefonum vardı ama kırıldı. ailem de bana kendi paranı biriktir birikim yap diyor. sence ben ne zamana kadar 500 veya 600 tl biriktirebilirim ? biraz sabırsızımda bu arada 12 yaşında bir öğrenciyim bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  95. okul , dershane , ve kursa gidiyorum . ama ailem çok tutumlu olduğu için bana haftalık 20TL veriyor . ve bende bunu okula, kursa ve dershaneye yetirmem lazım.
    sizce ne kadar atmalıyım kumbarama . ve birde kumbara demişsiniz . aileme söylersem olmaz çünkü biriktirdiğim paradan ödünç alıyorlar . ama geri vermiyorlar .

    YanıtlaSil
  96. ben bugünden başlıyorum gitar alıcam ama kaç para bir fikrim yok onun için ne kadar gerekir bir yazarsınız

    YanıtlaSil
  97. Bende başlayacam inşallah ilerde 500 tl kadar param olur hesaplamama göre

    YanıtlaSil
  98. Şimdi benimde 40 tlm var günlük 2 atıyorum kumbaraya 5 günden haftada 10 tl. 2haftam kaldı alırım inşallah

    YanıtlaSil
  99. Ben Uniminipet 2 alıcam taa Kore'den gelcek. Sadece 5,000 Won = 10 TL. Ama ben babama söyleyemiyorum. Doğum günüme az kaldı ama. Ben söyleyeyim mi babama. Babam bana ne 10 TL'si 100 TL'lik şeyler aldı. Hepoyuncaklar almıştı küçükken. Sizce bunu da alır mıydı? Eskiden her pazar 35 TL'lik oyuncaklar alırdı da bunu da alır herhalde değil mi? :(

    YanıtlaSil
  100. biliyor musunuz para birikimi çok önemlidir. Çünkü para birikimi dilediğini almak demektir.

    YanıtlaSil
  101. bn bugun basladım da 46,50 tl'm var şlık bir ayakkabı alacağım

    YanıtlaSil
  102. 5 günde 15 tl kazan dım hesaplamalarıma göre 1 ayda 18 tl kazanmam gerek :'(

    YanıtlaSil
  103. Ben 158 tl'ye GTA 5 almak için para biriktiriyorum haftalık 30 tl alıyorum 1,5 ayda olurmu hiç harcamadan sırf kumbaraya.

    YanıtlaSil
  104. Bendeapple iphone 4 s istiyorum. 13 yaşındayım. Sizce yapabilirmiyim

    YanıtlaSil
  105. Ben PlayStation 3 Super Slim 500 GB a(550 tl) lmak istiyorum yasim 15 haftalık 50 lira aliyorum biraz sabirsiz bir kisiyim simdilik 75 var inşallah alicam.

    YanıtlaSil
  106. 60 Günde 300 TL Biriktirdim Güzel bir Yöntem Gunde 5 TL koyarsanız Daha iyi Oluyor

    YanıtlaSil
  107. merhaba ben paramı biriktirerk samsung galaxsy s3 mini (700 tl) aldım bunu 2 ayda başardım nasılmı kumbara almadım cayykur tomurcuk konservesinden kumbara yaptım günlük 5 tl falan elime geçiyordu 1 tl harcadım ve harçlıklar falan hatta bazı günler hic para harcamıyordum hedefime ulaştım ve elimde şu an süper bir telefon var

    YanıtlaSil
  108. bende başladım bakalım

    YanıtlaSil
  109. Ben daha başlamadım 600 tl ye ihtiyacım var nasıl biriktirebilirim gnde 3 tl alıyorum ??????????????

    YanıtlaSil
  110. Ben para biriktirmeyi sewiyorum e çokta ii başarıyorum ama annem ve babam elimden paramı alıyo bu sene tamı tamına ve bu parayı sadece 1,5 ayda biriktirdim harçlığımın 1 kuruşunu bile harcamadım 665 tl mi aldılar çoook köü bişey

    YanıtlaSil
  111. Merhaba yine ben
    Biliyor musunuz ben para birikimi yapacağım. biriktirdiğim parayı saklayacağım. bu paralar ile alışveriş yapıp yemek yapacağım. ayrıca bu gün kandil. bakalım kandilde kaç para biriktireceğim. tabii ramazan da yaklaşıyor. malum ramazan ayı mübarek aydır. bakalım ramazanda en az 209 ile 500 ve ya
    57 lira arası birikim yapmayı düşünüyorum. hele bir ramazan gelsin de. ayrıca ramazan ayı geldiğinde de para birikimi yapmayı düşünüyorum. bakalım ne kadar para birikimi yapacağım. ayrıca para birikimi yapınca her istediğimi almayı
    düşünüyorum. tabii kredi kartım olunca da öyle ama kredi kartım olduğunda fazla abartmam. sadece biraz abartırım. az abartma iyidir.tabii ödemek şartı ile
    iyidir.

    YanıtlaSil
  112. merhaba yine ben
    Biliyor musunuz ben para birikimi yapacağım birikimi yapacağım. birikim yaptığım paralarla gerekli olan eşyalardan alacağım. Ayrıca ramazan ayı geliyor. malum ramazan ayı mübarek aydır. tabii bayramlarda da para birikimi
    yapacağım. bakalım kaç TL birikim yapacağım. geçen sene 1.300 TL para birikimi yapmıştım. bu senede 110 TL para birikimi yaptım. Bakalım ramazan bayramında ve kurban bayramında ne kadar para birikimi yapacağım. inşallah 1000 TL ve ya 2000 TL arası birikim yaparım. inşallah çok para birikimi yaparım da istediğimi alırım. çünkü ben bu sebep ile para birikimi yapıyorum. istediğimi
    alabilmek için para birikimi yapıyorum. var ya hele bir çok para birikimi yapayım
    istediğimi alacağım. Kazak, yiyecek, içecek, yemek tarifi malzemeleri, pizza alacağım. bir de faturaları yatıracağım. bakalım. ne kadar para biriktirirsem yarısı
    ile alış veriş yapacağım, yarısı ile faturaları yatıracağım.

    YanıtlaSil
  113. iPad 2 alcam bence yazın babanızın yanında çalışın her istediğiniz olur ama para almak yerine isteğiniizi söleyin :))

    YanıtlaSil
  114. Haftada:25. Ayda:100. Yılda:1200. Zengin oldum bile :D

    YanıtlaSil
  115. merhaba yine ben
    biliyor musunuz ben para birikimi yapacağım. Birikimi yaptığım para ile istediğimi
    alacağım. hatta ped bile alacağım.

    YanıtlaSil
  116. Merhaba ben para biriktirmeye başladım ... 7. Sınıfa gectigim icin okullar acilinca her gun 3lira alicam yani haftada 15 ayda 60 lira... Diyorumki okula giderken iyi kahvalti yapsam okula yemek gotursem maxium gunde 50 kurus harcasam , bazi gunler hic harcamasam ayda 50 lira kadar para biriktiririm ...Nasil ?
    .....

    YanıtlaSil
  117. Merhaba ben tuğçe ben 7.sınıfa geçtim. Valla 7.sınıfa geçtiğim için haftada 5TL biriktirirsem 1 senede kaç para biriktiririm acaba. Size bir şey söyleyeyim mi`,
    Eğer çok para biriktirirsem istediğimi alırdım. Bu yüzden bana şans dileyin.

    YanıtlaSil
  118. 1 ayda 700 tl biriktirmem gerekiyor fakat bnim 10 liram anca var

    YanıtlaSil
  119. Ps4 üm için oyun alıcam para biriktiriyorum 2 haftada 285 tl biriktirdim

    YanıtlaSil
  120. Merhaba yine ben
    valla ben bayramda 200 ve ya 500TL arası birikim yapmayı düşünüyorum. İnşallah biriktiririm. siz ne kadar biriktireceksiniz

    YanıtlaSil
  121. merhaba ben bu maılı erbıl den gonderıyorum
    ben para kazanma konusunda cok hırslıyım 24 yasında olmama ragmen tesısat mutfak dolabı banyo dolabı dusa kabın jakuzuılı sıstemler mobılya ve daha bır suru sey de montajda en ıyısıyım bu cıvarda benden ıyısını bulamazsınız bu yuzden aranan ılk kısı ben oluyorum yaklasık ortalama gunde 400$ para kazanıyorum 900$ kazandıgım gunler bıle oldu ay sonunda ıse 1200$ 1300$ para kalıyor nereye harcadıgımı bıle bılmıyorum para bırıktırme fıkrı gayet guzel ama nasıl baslayacagım ne yapmam gerek hakkında bılgılerınızı paylassanız memnun olurum kı daha evlenmedım ve evım de yok yanı ona gore bır fıkır verırsenız memnıun olurum fıkırlerınızı merakla beklıyor olacagım tesekkurler??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????************************

    YanıtlaSil
  122. 9TL ile başlayacağım 700 liraya kadar biriktircem telefona ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  123. bende bugün başlıyorum günde 1-2 lira alabiliyorum paten aldım artık profum şimdi agresiwe paten alıcam herkeze kolaylıklar :)

    YanıtlaSil
  124. Ben 14 yaşındayım liseye başlıyorum ve sony sw 2 ve Tripod Zoom dürbün almak istiyorum yaklaşık 600 tlye ihtiyacım var nasıl kısa sürede bu parayı biriktirebilirim?

    YanıtlaSil
  125. Bende 14 Yaşındayım bilgisayarı toplıycam 470tl paraya ihtiyacım var 2tl biriktirsem 5ayda toplıyabilirmiyim sizce ben denedim geçen sene oldu ama bu sene olcanı sanmıyorum lise gitçem inş olur yav 470 çokmu :s

    YanıtlaSil
  126. Merhaba 11 Yaşındayım Dün Para Biriktirmeye Başladım Şimdiden 4 Liram Var Bana Daha Hızlı Para Biriktirme Yolları Gösterirmisin Mikrofonlu Kulaklık Alcam 30-40 Lira Felan Bana Yardımcı Olurmusunuz Acaba İlk Hedefim Budur Lütfen Bana Yardımcı Olunuz Yorumlarınızı Bekliyorum...!!!

    YanıtlaSil
  127. mehraba bn 14 yaşında lise 1 e gidiyorum günlük 10 tl alıyorum bunun 4 yl si gidiş geliş ücreti 2 lirasını anneme veriyorum sabah ewdn çıkarken yemek yiyorum öğle arasında eğer acıkırsam 1.50 kuruşa ekmek arası yaptırıyorum kaldı 2.50 kuruş hergn bu parayı atarsam hesaplamalarıma göre 2 ay da 170 tl em oluyo arada sırada anamdan babamdan para yürütüyorum bakcez inş birikir :)

    YanıtlaSil
  128. Bence kulaklık alma çünkü pişman olursun sonra neden kulaklık aldım dersin bence daha yararlı bir şey al bence şapka al eldiven al atkı al neden`, Çünkü önümüz kış bu yüzden al hem bu söylediklerim hem daha iyi işe yarar diye düşünüyorum. Bence dene. Çünkü denemekte fayda var.

    YanıtlaSil
  129. 68 tl var 350 tl lazim günde 1,2 t l arasi atiommm birikmio acil yardımmm lütfen

    YanıtlaSil
  130. telefon alıcam sony xperia e 25 tl biriktirdm simdiye kadar ama elime bozuk para gecince harcıyorum off napıcam benn :(

    YanıtlaSil
  131. Bende kendim Samsung galaxy s3 mini almak istiyorum vodofonede 257 TL imiş 100 TL param var bu ay içinde biriktirerek almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  132. Ben paten almak istiyorum ve 70 tl civarında .Günde sadece1-2 tl harçlik aliyorum. Bide okula kahvaltisiz (mecburen) gittiğim için bu parayı harcamak zorunda kalıyorum. Nasıl para biriktirebilirim ??

    YanıtlaSil
  133. Merhaba,
    Bu Susan James, özel bir kredi borç veren genel kamuoyunu bilgilendirmek için bir finansal fırsat herkese açık herhangi bir mali yardıma ihtiyacı olduğunu. % 3 faiz oranı bir açık ve anlaşılır terimler ve bireylerin, firmaların ve şirketlerin koşulları kredi vermek altında biz. E-posta usa bugün: (happyloanlink@outlook.com)

    YanıtlaSil
  134. asla birikmiyor neden anlayamıyorum

    YanıtlaSil
  135. Benim 237 tl var telefon alcam gerisinide taksitle ödiyecem

    YanıtlaSil
  136. benim 5.000 tl biriktirmem gerekiyor sadece 130 tlem var

    YanıtlaSil
  137. Aferin bu sitenin adminine.çoluğun çocuğun gerizekalıca yorumlarını yayınlayın işinize gelmeyeni yayınlamayın.

    YanıtlaSil
  138. haftada 100 tl biriktiriyorum bazen 80 lira biriktiriyorum şimdi 3694,55 krş um var BABA YORGUN ;)

    YanıtlaSil
  139. 1 ayda 200 TL :D

    YanıtlaSil
  140. param yok diye üzülmeyin günde 150 tl kazanmak istermisiniz ama sadece kızlar için geçerli istediğiniz gün ve istediğiniz saat buluşma ayarlayıp 1 saat güzel vakit geçirip paranızı veriyoruz güzel vakit dediğim sex dir

    YanıtlaSil
  141. Günde 30-40 lira harcayan birisiyim para harcamayı çok severim ama asla biriktiremem bi kumbara yaptım geçenlerde yaklaşık 200 lira olmuştu ama kumbarayı kırdım ve içndekileri harcadım gerçektende biriktiremiyorum benim hedefim 1 milyar 500 bin lira :D ya istesem brktiririm ama olmuyo lütfen bana öneride bulunun :) Yorumlarınızı bekliyorum ....

    YanıtlaSil
  142. Ya ben Lg G3 için para biriktiyorum 1.800 lira ve doğum günüme iki gün kaldı ama almazlar asla o yüzden bn biriktiriyorum şimdi 330 lşra var sadece... Ama babamın iş sezonu nisanda açılıyor o zaman bol bol para gelir ve bnde para biriktirmek için çok hevesli olduğumu gösteriyorum p da destek oluyo böylece yani bnce nisandan önce alıcam o telefonu lg g3 bekle benii hayallerimin tel.i

    YanıtlaSil
  143. Bende biriktiriyorum yaklaşık 140 liram var ve hedefim samsung galaxy grand prime umarım biriktirmeyenlerde başlar çok zevkli ayrıca hedefinize ulaşıncaçok mutlu olacaksınız

    YanıtlaSil
  144. Ben efe 1950 tl ye iphone 5s alcam daha hızlı para biriktirmenin yolu yokmu

    YanıtlaSil
  145. Ben efe 12 yaşındayım 1950 tl ye iphone 5s alcam şuan 160 tl war daha hızlı para biriktirmenin yolu yokmu

    YanıtlaSil
  146. Stajerim 360 TL para alıyorum ama bi kısmı bi harciyorum telefon taksiti falan derken aylık 100 TL bana kalıyor

    YanıtlaSil
  147. ya benim almak istediğim şey 1500 liralık 3 yılda anca

    YanıtlaSil
  148. Haftalık 30 lira alan bir lise öğrencisiyim. Tanıdıklarımın yanında okula gidip geliyorum yani yol param yok. Okulda öğle aralarına çıkmıyorum ve bazen evden getirdiğim bisküvileri filan yiyorum ve bazen hiç bir şey yemiyorum, eve geldiğimde deli gibi aç oluyorum o ayrı.

    Haftalık harçlığımı aldığımda direk kumbaraya atıyorum ve cüzdanımda kesinlikle 5 lira ne olur ne olmaz parası bırakıyorum.

    51 gün oldu 300 lira birikti bile. Azim ve istekle hedeflerinize ulaşabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  149. Off yine ben şu lg g3 almak isteyen kişi. Üç haftada sadece 10 tl oldu yani 340 liram var ve 1400 tl olmayı hadi babam 400 ünü verir de binlira nasıl olucak nisana kadar anlamıyorum!? Of o telefon için her şeyi yaparım ben ama arrtık haftalık aldığım on tl yi okula götürmiycem çünkü okulda bir günde bitiyor kendime söz versem de en sonunda dayanamayıp harvıyorum:/ off neden ya.s neyse lg g3 alınca buraya yazıcam ajsjsaa:DDD

    YanıtlaSil
  150. Bakin arkadaşlar biriktirmeye başlamadan bir hedefiniz olsun :) kendinize ve biriktireceğinize inanin.
    Bir kumbara sahibi olun.
    Vee günde 10 tl mi aliyorsunuz bunun 5 ini yani yarisini hergün atın vee hevesli olun ben ogrenciyim lise 4 :) bir ay olmadi 115 tl birikti :)

    YanıtlaSil
  151. Tüm akrabaları misafirleri sömürdüm :D babam bakkala gönderdiğinde para üstünden 1 tl aldım okulda harcamadım gereksiz harcamalar yapmadım ve 50 günde 253tl biriktirdim dahha 350 tl biriktirmem lazım:)

    YanıtlaSil
  152. Ben 11 yaşında bir kız çocuğuyum telefonu almak için 1000tl ye ihtiyacım var ama 250 tl biriktirdim.aylık 40 tl alıyorum bu parayı biriktirene kadar 1-2 yıl geçer o zamana kadar telefon ucuzlar yani benim tahminen şu an 650-700 tl paraya ihtiyacım Var.

    YanıtlaSil
  153. 120 tl bırıktırmelıygm tam 3 haftada yaaa

    YanıtlaSil
  154. Herkes harcama isteğinden şikayetçi benimde birikimim baya oldu ama harcayamıyorum onu napıcaz :DD

    YanıtlaSil
  155. Bn gunde 2 tl atsam kumbaraya ayda 60 tl yilda 720 tl edio bnim aamacim 200 tl 4 ay biriktirsem bana yeter!

    YanıtlaSil
  156. Bn gunde 2 tl atsam kumbaraya ayda 60 tl yilda 720 tl edio bnim aamacim 200 tl 4 ay biriktirsem bana yeter!

    YanıtlaSil
  157. ben daha yeni basladım 8 tl var ve 275 tl biriktirmem lazım her gün (cumartesi pazar hariç ) 1,2 tl alıyorum okula aç gidiyorum (mecburen ) nasıl biriktiricem ben yaa

    YanıtlaSil
  158. para biriktirmeye çalışıyorum harçlığım 2-3 tl filan nasıl biriktiricem ?

    YanıtlaSil
  159. ben 7. sınıfa gidiyorum günlük 2 tl - 3 tl alıyorum 60 tl biriktirmem gerekiyo kuzenlerimin ikisine takım almayı hedefliyorum ve okul 3 ay yaz tatiline girince bi kursa gidicem orda biriktirebilicekmiyim bakalım UMARIM İŞE YARAR...

    YanıtlaSil
  160. ben 7. sınıfa gidiyorum günlük 2 tl - 3 tl alıyorum 60 tl biriktirmem gerekiyo kuzenlerimin ikisine takım almayı hedefliyorum ve okul 3 ay yaz tatiline girince bi kursa gidicem orda biriktirebilicekmiyim bakalım UMARIM İŞE YARAR...

    YanıtlaSil
  161. Benim şuan 70 tl birikimim var ama ayın 20'sinde gebze centere gideceğim o zaman büyük bir ihtimalle hepsini harcıyacağım çünkü alıcağim çoğu şey var ben 8 günde 20 lira biriktirmem lazım lütfen yardımcı olurmusunuz aciiiiiiilll :(

    YanıtlaSil
  162. Bende yeni başladım aylık 500 atmaya çalışıcam 5000 lazım sıkıntılarım var ALLAH rızası için bana dua edin

    YanıtlaSil
  163. TEVFİKCAN AYAZ15 Haziran 2015 10:51

    2 aya kadar günlük 10 tl kumbaraya atıp kaç para olur söyler misiniz

    YanıtlaSil
  164. benim 2000 liraya ihtiyacım var ve 1 yıl biriktiricem inşallah yababilirim bana şans dileyin bugün başlıyorum

    YanıtlaSil
  165. Lg G4 almak icin para biriktiriyorum 2.200 TL alcakken en iyisini alayim dedim.. 2 ay oldu 1000 tl biriktirdim .. Bayram geliyor bakalım umarım bu aya 1.200 tl biriktirirm ... Yapacağınız seyler
    1- Alacginiz ürünü hayal etmek
    2-Haftalık 10 tl alıyorsanız hepsini atin kumbaraya sıkin disinizi
    3-Ailenizden bira daha fazla para isteyin xD
    4-Gerek duymadığınız Bozul elektronik eşyalar falan onları satın .
    5-yiyecek falan alcaksaniz BİM e gidin! Cidden pizzaları bedava !! (bedava derken cok ucuz) guzel bir tadı da var..

    Telefon falan alcaksaniz LG tavsiye ediyorum :) bütçesi 1000 olanlar icin lg g2 bütçesi 1500 olanlar icin g3 2000 olanlar icin de g4 en iyiler bunlar.. Samsung falan bos..

    YanıtlaSil
  166. Ya aslında benim öyle büyük bir hedefim yok ama 400 kadar biriktirebilirsem odama yeni gardrop alacağım ve 13 yaşındayım. Yaz tatilinde günlük bir gelirim yok sadece 3 ayda 1 PYBS alıyorum şu an 470 tl önümüz de bayram. Bu bayram 50 tl falan alırım PYBS den de 20 tl falan atarım ama okulda haftalik 10 yada 15 tl aliyorum . Okul açılınca tekrar para biriktiricem şimdi biriktirdiğim parayı bir kenara alıp tekrar biriktirmeye başlıyacağım. Şimdi kalkıp kumbarani yapmaya başlıcam ve altını bantlicam . UMARIM 5 AYA BİRİKTİRİRİM DU EDİN NOLUUUURR..

    YanıtlaSil
  167. bu tavsiyeleri dinleyerek 169TL biriktirdim ÇOK İYİİ

    YanıtlaSil
  168. Şuan 5-6 tl birikti okul zamanı zaten harçlık falan daha da birikir. 2 gün oldu inşallah böyle devam eder.

    YanıtlaSil
  169. Lg g3 için buraya öncedn 2 yorum atmışım şimdi o telefon 1300 lira ve ben 800 lira biriktirdim (7 ayda!) ve bugün birazdan çıkıp alıcaz yani babam üstünü tamamlıycak ve alıcaz allahım çok mutluyum sonundaaa umarım hepinizin istediği alınır ve umarım hızlıca para biriktirirsiniz size tavsiyeler:
    -Dedeler genelde çok para verio onlardan isteyin:D
    -Gereksiz şeylere para vermeyin
    -Kesinlikle kumbaraya para atın kumbara olmazsa elinizde kalıyo ve harcamak istiyosunuz
    Evet teşekkürler:DDD

    YanıtlaSil
  170. hedef olmali. Olmazsa hevesinizde olmaz.
    Benim hedefim yok ama secmeye calisiyorum.bide param 1x olursa bunu 3x olursa bunu gibi seyler yapin :)

    YanıtlaSil
  171. günde 5 tleyle olur

    YanıtlaSil
  172. sizin önerileriniz sayesinde altıma bmw m6 çektim çok memnunum çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkese

    YanıtlaSil
  173. Ben ocak 2015 ten beri biriktiriyorum ve suan 726 liram var.Yilbasinda 150 lirayla basladim ramazan ve kurban bayraminda 250 lira topladim.Birde yogun isteklerimden ailemden yne 100 lira topladim.Evde anneme yardim ediyorum 5 tl aliyorum.Okulda kantine para harcamiyorum evden yemek gtiriyorum.Minbus parasi veriyirdum ancak artik yuruyecegim bir mesafede artik yani yol parasida yok.Cok kar ettim.Not:13 yasindayim 8 .sinifa geccem bu yil.
    Masraf azaltin sabredin.Sonunda cok mutlu olcaksiniz.
    Bu arada hedefim 2015 sonuna kadar 950 lira
    Herkese iyi gunler . ....

    YanıtlaSil
  174. Bende bu günden itibaren başladım hadi hayırlısı 6 tl oldu ARKADAŞLAR KU BARAM 5 LT LİK SU KOVASI BİRİKTİRMEK İSTEDİĞİM FİYAT 900 TL OÖDUĞU İÇİN 5 LT LİK SU BİDONUNA KUMBARA YAPTIM :-)WALLAHA OLURSA ÇOK SEVİNCEM T 60 ALMAK İSTİYORUM :-)××-)

    YanıtlaSil
  175. 3 gündür biriktiriyorum 17.50 krsm var 5000 tl ye ihtiyacım var atv almak istiyorum en büyük hayalim ama harcamayı çok seviyorum engel olamıyorum harcamalarima . İnşallah biriktiririm .

    YanıtlaSil
  176. ARKADAŞLAR DÜRÜST OLCAM CANIM SIKILDI PARA BİRİKTİRMEYECEKTİM FACEMDE GEZİYORDUM BİRDEN REKLAM AÇILDI YATTIĞINIZ YERDEN PARA KAZANMASI KOLAY DİYE ...:-)AYDA İSTEDİĞİNİZ KADAR BİRİKTİREBİLİRSİNİZ YAZIYORDU BENDE TIKLADIM GOOGLE DEARADI İLK ÇIKANA GİRDİM BİR DE BAKTIM BURASI AÇILDI YAKLAŞIK 200 KİŞİNİN MESAJINI OKUDUM ÖZELLİKLEDE KIZLARIN HER NEYSE :-)...BANA BİRDEN Bİ HEVES GELDİ ARKADAŞLARIMIN JEPSİNDE SÜPER TELEFONLAR VAR BENDE YOK SABIR EDE EDE 1 HAFTADA 25 TL BİRİKTİRDİM BEN GÜNDE 5 TL HARCIYAN Bİ İNSANDIM ŞİMDİ BİRİKİYOR ALLAHIN İZNİYLE Bİ GENERAL MOBİLE 4G ALMAK İSTİYORUM...ARKADAŞLAR TAVSİYEM ALCQĞINIZ ŞEYİ DÜŞÜNÜN SABR EDİN ELİNİZİ PARADAN ÇEKİN GEREKİRSE SPOR YAPIN AMA ÇEKİN BİRİKTİRİRSENİZ BELKİ İSTEDİĞİNİ BİRİKTİRİP ALAN LARDAN OLABİLİRSİNİZ HERKEZE İYİ GÜNLER DİLERİM TEŞEKKÜR EDERİM SAYGILARIMLA HEEE BU ARADA YAŞIM 15 :-)

    YanıtlaSil
  177. Ben 12 yasindayim 300 tl var haftalik 25 tl aliyorum yaklasik 1000 tl toplamam gerek cunku ps 4 alicam. Bekle beni ps 4.....

    YanıtlaSil
  178. Benimde 250 tl biriktirmem lazım oyun için ben normalde 7-8 lira alıyom hergün 5 lirasını atsam baya olur valla

    YanıtlaSil
  179. Bende ps4 alıcam 250 tl var 4 5 aya tamamlarım. 1000 tl lazım

    YanıtlaSil
  180. benım yaklasık 1000 tl bırıktırmem gerekıyor ps4 alıcam dıyer masrafları babam karsılar suan 150 tl var ayın 12 sınde babam 100 tl verecek 250 olacak xd zaaaa

    YanıtlaSil
  181. Ben de bugün başladım günde 5 tl veriyorlar 2.5 tl koyarsam kac ayda 700 tl olur

    YanıtlaSil
  182. Ben 13 yaşındayım ve dişlerim çok bozuk. Neredeyse gülemiyorum. Para biriktirim dişteli yaptırıcam ama 2500tl den başlıyo ve öğrenci olduğum için çok zor.

    YanıtlaSil
  183. ps 4 ve mortal kombat x alıcam inşaalah olur

    YanıtlaSil
  184. Bozuk paralari biriktirin nasil tümluyecem diye dusunmeyin bankaya gidin parayi tumluyorlar

    YanıtlaSil
  185. Ben playstation 4 alıcam haftada 25 tl alıyorum. 600 tl birikimi var 1200 tl hedefim var yani 600 tl ye ihtiyaç var gerisini babam vericek oleyyyyy

    YanıtlaSil
  186. Merhabalar bende başladım :)

    YanıtlaSil
  187. Merhablar bende 1 ay önce başlamıştım birikmez diye düşündüm hep bozuk attıım geçenlerde açtım 100 tl olmuş. size tavsiyem öncelikle kumbaranızı kendiniz yapın. ayrıca çok iyi kapatın açılmayan olsun 100 tl yi görünce daha azimli olmaya başladım :) temmuz ayına kadar bayağı bi birikime ihtiyacım var hepinize bereketli birikimler :)

    YanıtlaSil
  188. Sa ben disardan yemk yigemedigim icin ewden okula tost goturuom, haftalikta 5 tl harclik aliom lise 10 ogrencisiyim ve iphone 5s almak istiyorum fiyati 1.600 ve suan elimde general mobile 4g var ve 250 tl param var ve arkadaslarimdan bozukluk para istemeyi dusunuyorum,babama soylicem tel alcam diye oda tabikide karsi cikicak sonra ben biriktirdikce kiyamiycak zaten dogru durust harclikta vermiolar off off

    YanıtlaSil
  189. Sa ben disardan yemk yigemedigim icin ewden okula tost goturuom, haftalikta 5 tl harclik aliom lise 10 ogrencisiyim ve iphone 5s almak istiyorum fiyati 1.600 ve suan elimde general mobile 4g var ve 250 tl param var ve arkadaslarimdan bozukluk para istemeyi dusunuyorum,babama soylicem tel alcam diye oda tabikide karsi cikicak sonra ben biriktirdikce kiyamiycak zaten dogru durust harclikta vermiolar off off

    YanıtlaSil
  190. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  191. keşke şu yorumlar en yeni tarihten eski tarihe doğru sıralansaydı mobilden takip etmek çok zor oluyor...!!!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder