Metin Yazarı Olmak İçin İpuçları

Üniversite son sınıfta aldığım  metin yazarlığı dersinin faydasını çok gördüm. Eğer bir blog yazarıysanız veya metin yazarı olmak istiyorsanız notlarımın arasından çıkan ipuçlarının  sizin de işinize yarayacağından eminim.

Metin yazarı olmak için ne yapmalıyım?

1) Herhangi bir objede kimsenin göremediğini görmek

2) Herkesin gördüğü ama kimsenin fark edip yazamadığını yazabilmek

3) Herkesin gördüğü ve fark ettiği, farketse bile yazmadığı konular hakkında yazabilmek

4) Herkesten farklı yazabilmek gerekir.

Örneğin; sizden sandalye hakkında bir yazı yazmanız istense aklınıza neler gelir bir düşünün. Sandalyenin  dört ayaklı olduğu, plastik, tahta veya metalden yapıldığının okurlarınız için ne önemi var? Siz sandalyeye öyle bir anlam yükleyeceksiniz ki yazınız çekicilik kazanacak. ''Sandalye'' denilince engelli bir çocuğun tekerli sandalyedeki yaşamını  veya idam sandalyesine oturmuş bir suçluyu ya da yaşlı bir insanın sallanan sandalyede çevreyi gözlemlemesini yazılarınıza konu almalısınız.

Metin yazarı olabilmek için standart konuşulan dilin dışına çıkınOkuyucularınızı etkileyebilmek için dolaylı anlatımlar kurarak yazılarınızın çekiciliğini arttırın. Unutmayın! Klasik tarzda yazılmış bir yazı sizin farklılığınızı ortaya koymayacaktır. Yazdığınız konuları iyi analiz edin ve konuya hakim olun. Yazınızın başlığı ve giriş cümleleri öyle olmalı ki insanlar meraklanıp tamamını okuyabilsin. Yazının içeriğinde hitap ettiğiniz kitlenin kalbine dokunmalı ve bir şeyler hissettire bilmelisiniz ki yazınız değer kazansın. Ayrıca yazılarınızda bulunduracağınız slogan sözler o yazınızın unutulmaması için önemlidir.

Eğer sizde metin yazarı olmak istiyorsanız, benim de kalemim güçlüdür diyorsanız  sitemizde yazarlık yapabilirsiniz! Lütfen site üst kısmında yer alan konuk yazar sayfasını ziyaret edin.

Yorumlar