Virtual Dj Resimli Anlatım !

   Virtual dj nasıl kullanılır - remix nasıl yapılır resimli anlatım yayınıdır.  Virtual dj’i hobilerinizden biri haline getirmek ister misiniz? Çok iyi bir ses sisteminiz olmasada bilgisayar başında dj’lik yapabilirsiniz. Bilgisayardan virtual dj programını açın ve resimli anlatımı takip edin. Resimli anlatım sizlere dj nasıl olunur sorusunun cevabını da vermiş olacaktır. Çünkü gerçek djlerde virtual dj'deki gibi müzik oynatıcılar kullanıyorlar. Virtual dj bir bilgisayar programı olduğu için biz aynı mantığın sanallaştırılmış şeklini birlikte öğreneceğiz.

 Virtual DJ Genel Özellikleri
 Alttaki resimde gördüğünüz gibi virtual dj her 2 yanda bulunan 2 tane müzik oynatıcısı ortada mixer  ve alt tarafta şarkı listesi oldukça basit bir tasarım ve aynı zamanda dj’lerein kullandıkları aletlerde bunlardan ibaret ama virtual dj tabiî ki bizlere bu işi yaparken kolaylık sunuyor.

virtual dj

 Mix Nedir?  Geçiş Nasıl Yapılır?

Şimdi biraz mix mantığından bahsedelim mix yapmak dj’ler için oldukça çaba sarfettikten sonra kazanılacak bir yetenektir.Mix yapmak adından da anlaşıldığı gibi bir şarkıdan 2. sarkıya geçerken bunu belli etmeden geçişi yapmaktır yani şarkıları bir bütün olarak dinleyiciye sunmak ta diyebiliriz.Dj’lerin kullandığı çok fazla mix mantığı vardır bunlar her dj’in kendi tasarladığı mixlerde olabilir çünkü çaldığınız tarza göre geçiş mantığı değişebilir veya genel kabul görmüş mixlerde olabilir.Biz bu ünlü mixlerden bana göre en keyifli olanını suan yapacağız.

İlk Şarkımızı birinci oynatıcıya attık. Dikkat ederseniz şarkı ritmlerinin gösterildiği her bir yukarı yönlü çizgi bir vuruşu ifade eder ve her 4 vuruşta çizginin altındaki kutucukların genişlediğini görürsünüz burası çok önemli çünkü şarkılar arasında geçiş yaparken bu geniş kutucukları kullanacağız.
 Sol ve sağ oynatıcıda üst tarafta 125 bpm yazan yere gelelim bu sayılar şarkımızın dakika kaç kere vurduğunu bize gösterir ve mix yaparken bu 2 bpm birbirine eşit olması gerekir. Bu bpm sayılarını eşitlemek için Alt tarafta olan SYNC butonuna tıklamalıyız. Burada dikkat edilmesi gereken çalan şarkının SYNC butonu değilde diğer şarkının SYNC butonuna basmaktır. Çünkü çalan şarkıda bu işlem yapılırsa şarkıda bir anlık yavaşlama veya hızlanma olacağından bozulma olabilir. Ve mixleyeceğimiz şarkı bpmleri arasındaki fark en fazla 4 olmalıdır Örneğin;128 Bpmlik bir şarkı çalıyoruz diğer oynatıcıya attığımız şarkı 120 bpm Sync butonuna bastık ve şarkımızın bpm’i 128 oldu ama şarkı da 8 bpmlik hızlanma meydana geldi ve ister istemez şarkı bozuldu. Örnek gayet açık anladığınızı düşünüyorum. Dikkat edilmesi gereken diğer bir konuda şarkı ritimlerinin gösterildiği yerde geçiş yapılacak diğer şarkının ilk ritminin tam ortadaki çizginin ortasında olması resimde işaretli alan gibi.

virtual dj

Artık Mix yapma zamanı!

Birinci oynatıcıda şarkı çalıyor 2. oynatıcıya diğer şarkımı attım ve ilk ritim tam ortada sync tuşuna basarak bpmleri eşitliyorum. Ve çalan şarkıma iyice kulak vererek dinliyorum geniş olan kutucukları takip ediyorum ve her şarkıda o geniş kutucuklara gelindiğinde şarkıda bir farklılık olur yani yeni bir ritim eklenir veya bir ritim kaybolur veya vokal başlar vokal biter bu anları yakalamak güzel bir mix için çok önemli şimdi diğer şarkımın mixer den orta bölümden sesini kısıyorum ve şarkı biterken diğer şarkımı o geniş kutular üst üste gelecek şekilde başlatıyorum ve yavaş yavaş mixer den 2. şarkımın sesini açıyorum diğer şarkı sona doğru geldikçe içerisindeki sesler azalacaktır o sesler azaldıkça mixer den 2. şarkının sesini açıyorum ve miximi başarılı bir şekilde tamamlıyorum J

virtual dj

Mix yaptıktan sonra
ALTTAKİ RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ  ARTIK MİXERLE İLGİLENİYORUM
LOW BAS AYARI MED –VOKAL AYARI HİGH İSE TİZ AYARI bu ayarları oynatarak kulağıma en güzel gelen  sesi bulmaya çalışıyorum işte bu kadar :eliniz alıştıktan sonra çok basit olduğunu göreceksiniz bu gün virtual dj’i temel olarak anlattık bir sonraki yazımda artık profesyonel olarak virtual dj kullanacağız...mutlu kalın :) Virtual dj ile remix nasıl yapılır bu sorunun cevabını da vereceğiz internetten edindiğiniz looplarla yukarıda belirttiğim şekilde mix yaparak denemelere başlayabilirsiniz.

virtual dj

Ben de yıllarca djlik yaptım dj olmakla ilgili kendi deneyimi mi bu sayfadan okuyabilirsiniz.  Bir dj nasıl olunur? Virtual dj ile clupte müzik çalınır mı? Virtual dj için gereken sistemler nelerdir? Bir dj de bulunması gereken özellikler

Yorumlar

  1. herşey güzelde şu programı nerden indirip yapıcaz ?? lütfen cevap acil ??

    ve birşey daha şu profosyonel olarak virtual dj dediniz ya onu nerden ve ne zaman yayınyalacaksınız ?

    YanıtlaSil
  2. programı remi web sitesinden (http://www.virtualdj.com/) ücretsiz ve süre kısıtlamalı olarak indirebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. arka arkaya bir çok şarkıyı mixlemek istiyorum peki bunu yaptıksan sonra yarıda kaydetip devam edebiliyormuyuz yapabiliyorsak nasıl anlatırmısınız ?

    YanıtlaSil
  4. Yarıda Kesemezsınız Ama Yaptıgınız Mıxleri Kayıt Edebilirsiniz Eğer Sürümünüz Full Sa Kayıt Edersiniz

    YanıtlaSil
  5. kulaklığı takınca ses tek geliyor öbür şarkıya doğru geçtiğimzde iki şarkı aynı anda çalıyor orjinaldeki gibi müzikleri ayrı ayrı dinleyip mix yapabilirmiyiz.

    YanıtlaSil
  6. kardeşim ben serial key buldum nerden yazıp giricem yardımcı olurmusun çok acillll

    YanıtlaSil
  7. Bu işe yeni başladım ve mix yapmak için uygun ve basit şarkılar arıyorum bana yardım eder misiniz birkaç tane şarkı önerir misiniz

    YanıtlaSil
  8. orbay onder . ayrı ayrı dınlemen ıcın kardesım ses kartının olması gerekıyo ayrıstırıcı fıyatı 50 tl den baslıyor alıp ayarlarını yaparsan dedıgın sekılde kullanabılırsın .

    YanıtlaSil
  9. merhaba vırtuaal dj ilk kanal şarkı atıp play tuşuna bastım lakin çalışmıyor yardımcı olabilirmisniz

    YanıtlaSil
  10. https://youtu.be/DfJbHAdH5-E
    Merhaba ben bu işe yeni başladım ve bir mikser alacağım fakat aklıma birşey takıldı biz virtual dj üzerinden beat gird gibi efektleri kullanabilirmiyiz yukarıdaki url deki mixer ile?eğer kullanabilirsen nasıl yapacağız,nereye bakmamız gerekir?

    YanıtlaSil
  11. kendimiz sesler üretip yeni bir müzik ortaya çıkarabiliyormuyuz ?

    YanıtlaSil
  12. ben sadece listeledigim şarkıların sırayla geciş yapmasını istiyorum nasıl yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bunun için geçişli winamp programını kullanabilirsiniz. Virtual dj sadece bu konu için çok profesyonel

      Sil
  13. sağ alttaki sideview kısmında automix var onu kullanabilirsin ama çok iyi olduğu söylenemez

    YanıtlaSil
  14. ben derim git dj dersi al benim gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güvendiğiniz ve para hırsı olmayan kişilerden dj dersi alarak kendinizi geliştire bilirsiniz. fakat dj kursu nda da öğretecekleri şey yukarıda anlattıklarım olacaktır.

      Sil
  15. Bir mp3 şarkıyı mp4 veya wav formatına çevirip kaydetmek için record dan önce veya sonra ne gibi ayarlar yapmak gerekli.

    YanıtlaSil
  16. kayıt esnasında kullandığımız virtual dj sürümü uyumluysa bu seçeneği seçiyorsunuz veya ilgili kayıdı yapıp diğer programlarla çeviriyi yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. usta ellerine ve emeğine sağlık. bir sorum olacak bu proğramda parça bitince otomatik başa alıp başlatma özelliği varmı acaba rica edeceğim tşk ler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder